Üst geçidi kullanmayan yayalara ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 23:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'te, kamyonun çarpması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği bulvarda üst geçidi kullanmayıp yolun karşısına geçen yayalara ceza kesilmeye başlandı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilecik halkının Hastane Kavşağı'nda bulunan üst geçidi kullanmalarının, can güvenlikleri açısından gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Burada taviz vermemiz gerektiği konusunda ilgili birimlerimizle toplantı yaptık. İnsanlarımız uyarı ve yasak levhalarına karşın bulvardan karşıya yolu kullanarak geçiyor. Daha önce defalarca uyarılarda bulunduk, ancak vatandaşlarımız hala buna uymuyor. Biz de yürürlükteki kanun çerçevesinde ceza uygulamasını başlatmış bulunuyoruz. Atatürk Bulvarı'nın en tehlikeli bölgesi olan hastane kavşağında yayalara uygulamaya başladığımız ceza işlemlerini, ileri tarihlerde bulvarın diğer bölgelerinde de uygulayacağız. Şu anda diğer taraflarda uygulamamamızın nedeni polis eksikliğindendir.''

Üst geçitte nöbet tutan polisler, yasağı ihlal eden yaklaşık 20 yayaya 55'er YTL ceza kesti.

Hastane Kavşağında bugün meydana gelen trafik kazasında yolun karşısına geçmeye çalışan bir kişi kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber