Gökçek'ten, DTP ve Karayalçın açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2008 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'nin solun ortak adayını destekleriz' açıklamasına Melih Gökçek yorumu: PKK yandaşlarıyla bir dönem işbirliği yapan adaylara, PKK'ya terör örgütü demeyen DTP'nin destek vermesi anlamlı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Vatandaşımız Ankara'da bir tercih yapacak. Yarın, PKK ve yandaşlarının desteklediği biri belediye başkanı olduğu zaman, Ankara belediye kadrolarının da o yandaşlarla dolup dolmayacağını görecek ve ona göre karar verecek" dedi.

TES-İŞ Sendikası ile Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (BAŞKENTGAZ) arasında, yaklaşık 430 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, BAŞKENTGAZ'da düzenlenen törenle imzalandı. Doğalgaza son yapılan zammın karşılığının 6 milyar YTL olduğunu belirten Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin borcunu zamma neden olarak gösterilemeyeceğini söyledi. Gökçek, tören salonundaki işçilere de bir "müjde" verdi. BAŞKENTGAZ'ın yönetimine müdahale etme durumu olmadığını, ama "nazının geçtiğini" söyleyen Gökçek, işçilere bayram öncesinde, faturalandırmaları koşuluyla 1000 YTL'lik giyecek parası verileceğini bildirdi.

Gökçek, "Yarın bazı medya mensupları, 'Melih Gökçek işçilere 1000 YTL verdi, doğalgaza bir zam daha yapıldı' şeklinde haber yapabilirler" diye konuştu.

Türk-İş ve TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlanması için duyarlılık ve sağduyu gösterdiklerini ifade etti. Taraflar, konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesini imzaladı. Toplu iş sözleşmesiyle işçi ücretlerine birinci ve ikinci 6 aylarda yüzde 4.5'er, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda ise yüzde 5'er zam yapılacak. Enflasyonun yüzde 9'un üzerine çıkması durumunda, aradaki fark ikinci yıl ücretlerine yansıtılacak.

-BAŞKENTGAZ'IN ÖZELLEŞTİRİLMESİ-

Törenden sonra sorularını yanıtlayan Gökçek, bir gazetecinin "BAŞKENTGAZ'ı özelleştirmesi ihalesini kazanan firmanın hala ödemede bulunmadığı" ifade ederek, son durumu sorması üzerine şunları kaydetti: "Firmaya son olarak 45 günlük süre verdik. Bu süre içinde firma eğer sözleşmedeki taahhütlerini yerine getirirse sorun yok... Ama getiremezse, sonraki, 2. firmaya otomatikman geçmiş olacak. İkinci firmanın teklifi yanlış hatırlamıyorsam, 1.550 milyon dolardı. Birinci firma ile arasında 60 milyon dolarlık fark vardı. Çok büyük bir fark yok."

-BU OLAYIN NETLEŞMESİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ-

Bir gazetecinin, "DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Ankara, İstanbul ve İzmir'de solun çıkaracağı ortak adayı destekleyebileceklerini söyledi. Siz ne dersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "PKK yandaşlarıyla bir dönemde işbirliği yapan adaylara, hala PKK'ya terör örgütü demeyen DTP'nin destek vermesi son derece anlamlı. Taş yerine oturmuş, tencere kapağını bulmuş. Bundan daha normal bir olay olamazdı. Ben de öteden beri bunu söylüyordum. Vatandaşımız Ankara'da bir tercih yapacak. Yarın, PKK ve yandaşlarının desteklediği biri belediye başkanı olduğu zaman, Ankara belediye kadrolarının da o yandaşlarla dolup dolmayacağını görecek ve ona göre karar verecek. Bu olayın netleşmesi beni çok mutlu etti. Ben hep söylüyorum. 'Canım, arkaya ne bakıyorsunuz, ne karıştırıyorsunuz, dün bir şey yaptıysak...' filan deniliyordu. Bu ittifakın devam ettiği net olarak görülmüş. İnşallah sağduyulu, vatansever, Atatürkçü, vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan CHP'liler bu oyuna karşı tavırlarını koyacaktır. Buna inanıyorum."

Gökçek, bir başka soru üzerine, "partisinin, yerel seçimlerde akrabaların aynı ilden aday olamayacağı" yönündeki kararının geçen seçimde de bulunduğunu ifade ederek, "bunu doğal karşıladığını" söyledi. Partisinin kararına saygı duyduğunu belirten Gökçek, "Sayın Başbakanımızın kararını doğal karşılamak lazım. Bizim hoşumuza gitmedi diye, partimizin senelerden beri uyguladığı bir kararı kınama hakkımız yok" diye konuştu.

-TAŞ YERİNDE AĞIRDIR-

Bir gazetecinin, İzmir'den belediye başkan adayı gösterileceğine ilişkin haberler çıktığını söylemesi üzerine, Gökçek, "Taş yerinde ağırdır. Ben burayı bırakmam. Hele hele DEP yanlılarına hiç bırakmam... O zaman Ankara halkı beni bir kaşık suda boğar. 'Biz bunun için mi seni buraya kadar getirdik' derler. Ben hiçbir zaman PKK yandaşlarının Ankara Büyükşehir Belediyesi kadrolarına dolmasına, Allah'ın izniyle müsaade etmem" dedi.

Gökçek, "Rakibiniz (Keçiören Belediye Başkanı) Turgut Altınok'un bugün gazetede yer alan 'MHP'den aday olacağına ilişkin' B planına ne diyorsunuz?" sorusuna, "bunun Altınok'u ilgilendirdiği, kendisini ilgilendirmediği" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber