Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü 100 günü değerlendirdi

Haber Giriş : 23 Kasım 2004 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, göreve gelişinden bu güne geçen 100 günlük zaman süreci içindeki çalışmalarını anlattı.

Rektörlük Brifing Salonu'nda yapılan toplantıya Rektör Bakır'ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Sarı ile Prof. Dr. Ahmet Demirci de hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Rektör Bakır, bu güne kadar yaptıkları çalışmaları başlıklar halinde anlatarak, "Yaptığımız ilk çalışmalar arasında üniversite ile şehir ve sanayicilerin birlikte çalışmaları için ortam hazırladık. Amacımız, Sivas'ın gelişmesinde üniversitemizin üzerine düşeni yapmaktır. Bunu için Sivaslı sanayici ve işadamları ile birkaç kez bir araya geldik. Sanayiinin gelişmesi için ve saniyecilerimizin projelerine destek vermek için Sinerji Merkezi adı altında bir burum kurduk. Bunun hayata geçmesi için ilgili kurumların temsilci ismi vermesini bekliyoruz. Şehrin sanayisinin gelişmesi ile birlikte öğrencilerimizin de projelerini hayata geçirmek için destek vereceğimiz Teknopark dediğimiz Teknoloji Geliştirme Merkezi adı altında birim kurduk. Burada üniversitemizde okuyan son sınıf öğrencilerinin projelerine destek vermek için ön ayak olacağız. Projelerine uygun 40 öğrencinin, bunu hayata geçirilmesi için 10 bin ila 300 bin Euro arasında kaynak bulmaları için yardımcı olacağız" dedi.

Hastane içindeki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Rektör Bakır, "Onkoloji Merkezi, kalp ve böbrek hastalıkları bölümleri için hazırlattığımız proje Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) geçti ve ödeneğimiz geldi. Bunu tahmini 2 yılda tamamlayacağız. Hem üniversitemiz, hem de Sivas için çok önemli olan bu bölümler açıldığında artık Sivas, İç Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı tedavi merkezlerine kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.

Sıcak Çermik Kaplıcaları'ndaki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi için personel talebinin de ilgili kurumlar tarafından sağlandığını kaydeden Rektör Bakır, "Buranın hizmete girmesi için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Abdüllatif Şener'in yardımlarıyla 50 sağlık personelinin kadrosuna kavuştuk. Bu atamaların yapılıp, valimizin de söz verdiği ambulans geldiğinde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz de çalışır duruma gelecek. Burada hem hastaları tedavi etmiş olacağız, hem de Sivas turizmine canlılık kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Lisans, Önlisans ve Lisansüstü öğrencilerle birlikte öğrenci sayılarının 25 bini aştığını kaydeden Rektör Bakır, "Bizler üniversite olarak her zaman Sivas'a gazel şeyler kazandırmak istedik. Bunlar yapılırken mutlaka destek gerekir. Başbakan Yardımcımız Şener ve Valimizden destek görüyoruz. Daha iyi işlerin çıkması için tüm herkesin bize destek vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber