Genç-Sen davasında görevsizlik kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası olan Öğrenci Gençlik Sendikası'nın (Genç-Sen) kapatılması istemiyle açılan davaya bakan İstanbul 6. İş Mahkemesi, "görevsizlik kararı" vererek dosyayı asliye hukuk mahkemesine gönderdi.

İstanbul 6. İş Mahkemesi'ndeki duruşmada, davacı İstanbul Valiliği ile davalı Genç-Sen'i avukatlar temsil etti.

Duruşmada söz alan davacı avukatı Fikret Soydaş ile davalı Genç-Sen'in avukatı Necdet Okcan, dosyanın akademik çevrelerden oluşturulan bilirkişiye gönderilmesini istedi.

Hakim Süleyman Sami Acar ise "görevsizlik kararı" vererek, dosyanın Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti.

Avukat Okcan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, davanın İş Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini belirterek, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Bu arada, İstanbul Valiliği avukatlarınca mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Sendikalar Kanunu'nun "kuruluşta uyulacak usul" ile "tüzük ve belgelerde kanuna aykırılık" maddeleri gereğince Genç-Sen'in faaliyetlerine son verilmesi talep ediliyor.

Davaya tepki

Öte yandan, mahkeme binası önünde toplanan Genç-Sen üyesi bir grup, dövizler açarak sendikanın kapatılması istemiyle açılan davayı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Tektaş, "daha iyi öğrencilik", "daha iyi eğitim sistemi", "başka bir üniversite" talepleriyle "her öğrenciye sendika" diyerek yola çıkan ve Türkiye'nin ilk öğrenci sendikası olan Genç-Sen'e karşı kapatma davası açılarak örgütlenen öğrencilerin seslerinin kısılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber