SHÇEK personeline ?Üzmez' cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in tahliye olmasına yol açan hukuki süreçte ihmali olan 3 Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) personeline kınama verildiğini açıkladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, ?Sayın Bakan, Üzmez ile ilgili sözleriniz yerde kaldı. Dava sürecinde Üzmez'in tahliyesi ile sözler ortada kaldı? dedi. Çubukçu, kendisine yönelik bu eleştiri üzerine, Üzmez'in Adli Tıp Kurumu'nun raporu nedeni ile tahliye edildiğini vurguladı.

Çubukçu, ?29 Ekim sabahı ki Cumhuriyet Bayramı idi, tahliyeyi öğrenir öğrenmez SHÇEK Genel Müdürümüz İsmail Barış'ı aradım ve tahliyeye itiraz etmemiz gerektiğini söyledim. Ancak, Hazine avukatı aracılığıyla SHÇEK'in davaya müdahil olma sürecinde aksaklık olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine soruşturma açtım? diye konuştu.

Çubukçu, bu soruşturma çerçevesinde, Hazine'nin SHÇEK adına sözkonusu dava için avukat görevlendirme sürecinde yazışmalarda eksiklik olduğu görüldüğünü söyledi. Hazine ile yazışmada SHÇEK'in yanlış dava dosya numarası iletmesi nedeniyle avukat gönderilmediğini kaydeden Çubukçu, soruşturma sonucunda ihmali bulunduğu tespit edilen 3 personele kınama cezası verildiğini açıkladı.

SHÇEK Genel Müdürü Barış da, ihmal dolayısıyla B.Ç.'nin kaldığı ildeki 3 SHÇEK personeline ceza verildiğini kaydetti. Bu çerçevede, İl SHÇEK Müdür Yardımcısı, kuruluş müdürü ile sosyal hizmet uzmanı ceza aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber