MEB'den 'bir öğrenci bir fidan' projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nca daha önce Van'daki ilköğretim okullarında başlatılan 'Bir Öğrenci Bir Fidan' projesinin ülke geneline yayılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül imzasıyla yayımlanan genelgede, ağaç sevgisi ve çevre bilinci geliştirmek, tohumdan meyve fidanı yetiştirmek ve yetiştirilen fidanları dikmek amacıyla daha önce Van'daki ilköğretim okullarında başlatılan uygulamanın ülke geneline yayılacağı bildirildi. İlköğretim hayat bilgisi, fen ve teknoloji, tarım dersi öğretim programlarında çevreyi korumak ve geliştirmek, öğrencilere bireysel sorumluluk bilinci kazandırmak ve yürütülen faaliyetlere gönüllü olarak

katılmak, çevre bilinci için bitkilerin özellikle ağaçların önemini kavramak öğrencilerin çevre bilincini kazanması, çevre için bitkilerin özellikle ağaçların önemini kavramaları gerektiği belirtildi.

Türkiye genelinde uygulanacak proje ile öğrencilerin öğretim programları kazanımları edinmelerinin yanı sıra çevrenin ağaçlandırılması ve ülke ekonomisine katkının da sağlanacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber