Kar yağışı İstanbul'a dayandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da gece yüksek kesimlere kar yağdı. Kartalkaya'da kar kalınlığı 15, Abant'ta ise 6 santimetreye ulaştı. Abant'ta tatil yapanlar sabah kalktıklarında bembeyaz doğa cenneti ile karşılaşınca sevindiler.

Bolu'da gece kent merkezinde yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar düştü. Abant'ta kar kalınlığı 6, Kartalkaya'da ise 15 santimetreye ulaştı. Abant'ta otellerde konaklayan tatilciler sabah pencerelerinden dışarı baktıklarında beyaza bürünen doğa cennetini görünce kendilerini dışarı attılar. Tatilciler göl etrafında yürüyüşe çıkıp, kartopu oynadılar. Yola çıkacak olan tatilciler araçlarının üzerindeki karları temizlediler.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 15 SANTİME ULAŞTI

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Günü birlikçilerin akınına uğrayan Beyaz Cennet'te tatilciler kayak pistlerinde karın keyfini çıkarıyor.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre ise hava sıcaklığının gün içerisinde en yüksek 0, en düşük ise - 2 derece gerçekleşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının akşam saatlerinde düşmesi ile birlikte yağışın devam edeceği açıklandı.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli lodos, Uludağ'da ağaçların yıkılmasına neden oldu. Uludağ yolunda yıkılan ağaçlar dikkat çekerken meteoroloji yetkilileri, rüzgarın etkisinin azalacağını ancak kar yağışının devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber