Öğretmenler Günü'nde 5 öğretmene dava şoku

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm yurtta "24 Kasım Öğretmenler Günü" coşkuyla kutlanırken, bazı öğretmenler de adliye koridorlarında hak arama mücadelesi veriyor. 2001 yılındaki ekonomik krize tepki göstermek amacıyla 500 arkadaşlarıyla birlikte bir günlük iş bırakma eylemine katılan 5 öğretmen hakkında açılan davanın Öğretmenler Günü'ne denk gelmesi tepki çekti.

Üsküdar 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 2. Nolu Şube Başkanı Mustafa Kovalı, duruşma tarihinin Öğretmenler Günü'ne denk getirilmesine tepki gösterdi. Bir grup öğretmenle birlikte adliye önünde açıklama yapan Kovalı, "2001 yılında yaşanan ekonomik krizin faturasının öğretmenlere yüklenmesine karşı çıkmak için bir günlük iş bırakma eylemi yapmıştık. Hakkımızda açılan davanın Öğretmenler Günü'ne denk getirilmesi manidardır. Hak arama mücadelesinin 7 yıl sürmesi devletin ikiyüzlü tutumunun göstergesidir." dedi.

Aynı davada yargılanan öğretmenlerden Nermin Sıra ise, hak arama mücadelesi nedeniyle yargılanmasının kendisini rahatsız etmediğini ifade etti. Sıra, "İnsanca yaşamak için hak talebinde bulunmuştuk. Hakkımızda açılan davada cezalar aldık ve ertelendi. Bu davanın da böyle bir güne denk getirilmesi çok ilginç. Yetkililerin dikkatine sunuyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, 7 yıl süren davanın zaman aşımından düşürülmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber