Bayramdan sonra 15 bin memur alınacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün gazetesi geçen hafta Bakan Şahin'in açıklaması üzerinden bir haber yayımlamıştır. Haberde, Şahin'in verdiği bilgiye ilave olarak ayrıca puan türlerine yer verilmiştir. Ancak puan türleri bilgisi yanlıştır. KPSS tercih işlemlerinde lisans mezunları sadece KPSS-3 puanını kullanmaktadır. KPSS-1 veya KPSS-2 puanların kullanılacağını belirten haber metni yanlıştır.


İŞTE BUGÜN GAZETESİNİN HABERİ

Memur adaylarından istenecek KPSS puan türleri.

İşsizliğin en büyük sorunların başında geldiği ülkemizde, devlet yine iş kapısı olacak. Bir çok devlet kurumundan gelen memur ihtiyaçları Devlet Personel Başkanlığı'nda toplandı.15 bin yeni memur alımını içeren pakete son hali veriliyor. Paketin hafta sonuna kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderilmesi bekleniyor. Bilgisayar teknisyeni, memur, sekreter, mühendis gibi kadrolara KPSS puanına göre 15 bin kadrolu memur alınacak.

ÖSYM Başkanlığı, açık kadroları ve alınacak elemanın niteliğini gösteren yerleştirme kılavuzunu ay sonuna kadar yayımlayacak. Yerleştirme ise Kurban Bayramı'ndan sonra 15 Aralık'ta bilgisayar ortamında yapılacak. 15'er tercih yapma hakkı bulunan vatandaşlara taban puan zorunluluğu getirilmeyecek.

İşe girmek isteyenler KPSS'den aldıkları puana göre en yüksekten düşüğe göre sıralanacak. Lise ve ön lisans mezunları için KPSS-93 Puan türü, üniversite mezunları içinse KPSS-1, KPSS-2 ve KPSS- 3 puan türleri geçerli olacak. Kadroya girmeye hak kazananlar, 657 sayılı yasaya tabi devlet memuru olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber