2 öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 13:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)

TEKİRDAĞ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A.Ü.'nün ders sırasında gürültü yapan 2 öğrenciyi tekme tokat dövdüğü iddia edildi. Cumhuriyet savcılığı, öğrencilerin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.

Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 10 yıldır Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan A.Ü., geçen hafta 9/D sınıfında derse girdi. İddiaya göre, öğretmen A.Ü. derste zekat, hac ve kurban ibadetini anlattırken, arka sırada oturan öğrenciler 15 yaşındaki O.E. ve aynı yaştaki H.T.K., gürültü yaptı. Öğretmen A.Ü., arka sıraya giderek öğrencilere bağırdıktan sonra ikisine de birer tokat vurdu. Daha sonra öfkesi dinmeyen öğretmenin, iki öğrenciyi tekmelediği ileri sürüldü.

Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yurdu'nda yatılı olarak kalan O.E., olayı haftasonu izne gittiği zaman Edirne'de oturan babası Bülent Erden'e anlattı. Oğlunun öğretmen tarafından dövüldüğünü öne süren baba Erden, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe vererek öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba Erden savcılığa verdiği dilekçede oğlunun ve arkadaşının, öğretmen A.Ü. tarafından tekme tokat dövüldüğünü belirtti. Yapılan şikayetin ardından savcılık olayla ilgili adli, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber