Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'ye bakanlıktan soruşturma izni

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi hakkında, gerçeğe aykırı belge düzenlemekten hakkında adli soruşturma yapılması için izin verdi. Bakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, belediyenin gerçek belgilere dayanmayan iş deneyim belgesi düzenlediğini ortaya çıkardı.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Edirne Belediyesi'nde geçen yıl Eylül ayı içinde yaptığı teftişte, gerçeğe aykırı bilgilere dayalı belge düzenlediği belirlendi. Teftiş Kurulu uzmanlarının raporundan sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gerçeğe aykırı belge düzenlenmesi ile ilgili olarak adlı soruşturma yapılmasına izin verdi.

Edirne Belediyesi 23 Kasım 2004 tarihinde 1711 sayı ile inşaat mühendisi Murat Tosun adına iş deneyim belgesi düzenledi. Ancak müfettişler incelemeleri sonucu, bu belgenin Yapı İşleri Uygulama Yönetmeliği ekinde öngörülen standartlara uygunsuzluğunun yanı sıra, esasa ilişkin bilgilerin hemen hemen tamamının gerçeğe aykırı olduğunu tespit etti.

Gerçeğe aykırı bilgilerle düzenlenen iş deneyim belgesini kullanarak ihalelere katıldığı ve kazandığını da belirleyen müfettişler, birçok çarpıcı bilgiyi de raporlarına yazdı. Edirne Belediyesi'nin gerçeğe aykırı bilgilerle iş deneyim belgesi düzenlediğini ortaya çıkmasına rağmen, belediye görevlilerinin bazı düzenlemeler ile tekrar yeni belgeler hazırlayarak bu konuda ısrarcı olduğuda anlaşıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve 4 belediye görevlisi hakkında adli soruşturma yapılması için izin verdi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ?ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla 22 yıl ile 51.5 yıl, ?nitelikli zimmet' 7.5 yıl ile 18 yıl, ?Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'na muhalifet' suçundan ise 3 ile 5 yıl hapis cezası istemleriyle Edirne Ağır Ceza mahkemelerinde tutuksuz yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber