Kamu ihalelerine fesat karıştıran 13 kişi tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU ihalelerine fesat karıştırarak devleti milyonlarca YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla yakalanan aralarında Çevre ve Orman Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı 48 yaşındaki Satılmış Saban'ın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Büro Amirliği ekiplerini, bir yıl süren teknik takibi sonucunda, Adana'nın Kozan ve İmamoğlu ilçeleri ile İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir ve Kırıkkale'de uzantıları bulunan bir çetenin kamu ihalelerine girip, ?çantacılık, ihale şirketlerine baskı oluşturmak, fiyat düşürmek' gibi yöntemlerle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Bu bilgiler üzerine çeteye yönelik ?Süpürge-2' adıyla 6 ilde 50 ayrı adrese eşzamanlı operasyon yapıldı. Çete üyeleriyle birlikte çeteye ?ihalelerde yardımcı' olduğu idddia edilen Çevre ve Orman Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Satılmış Saban, Adana'nın İmamoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ekiz, emekli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kır ile firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada 3 tabanca, 500 mermi, bir çelik yelek ele geçirildi. Bu kişilerin 20 ayrı kamu ihalesini alıp, devleti milyonlarca YTL zarara uğrattıkları belirlendi.

10 KİŞİ SERBEST, 13 TUTUKLAMA

Adliyeye sevkedilen 23 kişiden 10'u Cumhuriyet Savcısı'nca serbest bırakılırken, Çevre ve Orman Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Saban ile birlikte 13 kişi tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan sorgulama sonunda, Çevre ve Orman Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Saban, Edesan Şirketi ortaklarından 30 yaşındaki Mehmet Dursun, Bayıktem şirketi Genel Müdürü 43 yaşındaki Cevdet Bayık, şirket ortaklarından 32 yaşındaki Hasan İşci, VIP Şirketi sahibi 24 yaşındaki Mahmut Uğur Katar, firma sahiplerinden 38 yaşındaki M. Selim Hartavi, temizlik personeli şefi 31 yaşındaki Adem Yılmaz, oto kiralamacı 23 yaşındaki Mehmet Akif Katar ile 38 yaşındaki Mehmet Emin Süt, 29 yaşındaki Necmettin Eyüpoğlu, 35 yaşındaki Serdar Çelik, 34 yaşındaki Turgut Aslan ile 42 yaşındaki Birol Bayık tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber