Öğretmenin savcılığa başvuru gerekçesi: Öğrencim beni dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Kasım 2008 00:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrencinin öğretmenini dövdüğü iddiası

İZMİR'in Güzelyalı semtindeki Selma Yiğitalp Lisesi'nde öğretmenlik yapan Ü.A., kız öğrencisi D.G.'nin kendisini dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine karakolda ifadesine başvurulan D.G., savcının talimatıyla serbest bırakıldı

Selma Yiğitalp Lisesi'nde üç yıldır görevli felsefe öğretmeni Ü.A., yaklaşık bir ay önce D.G. isimli öğrenciyi derste cep telefonu ile konuştuğu için uyardı. Uyarı üzerine konuşmasına devam eden D.G.'nin telefonunu aldı. Bunun üzerine sınıftaki öğrenciler elleriyle sıralara vurdu, alkışlarla telefonun alınmasını protesto etti. Öğretmen Ü.A. disiplin kuruluna şikayet dilekçesi vermesine rağmen cevap gelmedi. Öğretmen Ü.A. sağlığının olumsuz etkilenmesi endişesiyle o sınıfın dersinin kendisinden alınmasını istedi. Bu olmayınca bir ay boyunca derslere girmeye devam etti.

Son olarak geçen perşembe günü D.G., son dersin ortasında rehberlik servisinden geldiğini ve izinli olduğunu söyleyerek sınıfa girdi. Son derste izinli olduğunu gösteren izin kağıdını öğretmen Ü.A.'ya verdi. İddiaya göre, sırasına giden D.G. defterinin olmadığını söyleyerek, ders devam ederken sınıfta dolaşmaya başladı, öğretmen masasına giderek, Ü.A.'nın izin kağıdını sınıf defterine kaydedip kaydetmediğini kontrol etmek istedi. D.G., kendisini uyaran öğretmen Ü.A.'nın saçını çekip, vurmaya başladı. Okulun koridoruna kadar taşan kavgaya sınıftaki öğrenciler müdahale etmedi. Koridordaki başka sınıftan birkaç öğrenci müdahale ederek, öğretmeni korumaya çalıştı. Bu olay üzerine okula polis geldi. öğretmen Ü.A. Güzelyalı Karakolu'na giderek şikayetçi oldu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu aldı. Aynı zamanda psikiyatri servisinden bir haftalık rapor verildi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, öğrenci D.G.'nin karakolda ifadesine başvurdu. D.G., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber