Şınav ve mekikli işe alım sınavı

Haber Giriş : 01 Aralık 2008 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, işe alacağı 59 geçici işçi kadrosu için başvuran 2 bin 100 kişinin fiziki yeterliliğini, şınav ve mekik çektirerek değerlendiriyor.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, merkez ve ilçe teşkilatlarında yangın söndürme ve ağaçlandırma çalışmalarında görevlendirilmek üzere 42 yangın işçisi, 12 arazöz şoförü ve 5 dozer operatörü olmak üzere toplam 59 geçici işçi alacağını duyurdu.

İŞKUR İl Müdürlüğünden aldıkları belgelerle geçici de olsa işe girebilmek için başvuran 2 bin 100 kişi ön eleme sınavına alınmaya başlandı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünce oluşturulan 7 kişilik komisyon, Bölge Müdürlüğü lokalindeki iş için başvuran 2 bin 100 kişinin fiziki dayanıklılıkları ve iş yeteneklerini ölçüyor.

Sınavda adaylara önce belli bir sürede şınav ve mekik çektiriliyor, daha sonra orman yangınlarında kullanılan arazöz ve dozerlerle yangın söndürme çalışmaları yaptırılıyor.

İki etaplı ön elemeyi başarıyla geçen adaylardan 59'u son olarak noter huzurunda düzenlenecek kurayla iş sahibi olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber