Bakan Atalay'dan 'bayram' genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurban Bayramı tatilinde alınacak trafik önlemleriyle ilgili 81 İl Valiliği ve Jandarma Genel Komutanlığına genelge gönderdi.

Genelgede, Kurban Bayramı süresince, şehir içi ve şehirler arası karayollarında trafik yoğunluğunun artış göstereceği, vatandaşların rahat, huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla mevcut trafik tedbirlerine ek olarak alınacak tedbirlerin her zamankinden daha etkin, duyarlı ve kesintisiz planlanıp uygulanacağı kaydedildi.

Genelgeye göre, tatil süresince ekipler, şehir içi ve bölge trafik kuruluşlarının büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayolu güzergahlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günleri olan 5-6-7 Aralık ile 13-14 Aralık günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilecek.

Karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak, ekipler hava karardıktan sonra da tepe lambaları yanar durumda bulundurulacak.

Trafik hizmetlerinden sorumlu emniyet ve jandarma birim amirleri bayram tatilinin özellikle başlangıç ve bitiş günlerinde, bizzat güzergahlarında bulunacak ve alınan tedbirlere nezaret ederek koordinasyonu sağlayacak.

Trafik personeli maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek.

Bayram tatili süresince şehir içi ve şehirler arası yollarda görevlendirilen hiçbir motorize trafik ekibinde akaryakıt kısıtlamasına gidilmeyecek.

Bayram öncesinde yazılı ve görsel medya kanalıyla, yol kullanıcılarına şehir içi ve şehirler arası yolculuklarında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, ayrıca tatil süresince trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerinin ikazlarına uymaları yönünde ulusal, bölgesel ve yerel duyuru ve yayınların yapılması sağlanacak.

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin ve şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.

Ayrıca, karayolu güzergahlarında otobüs ve minibüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecek.

Video-kamera radarlı ekip araçları, özellikle hızdan kaynaklı kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulunacak, denetime ağırlık verecek.

Trafik kuralını ihlal nedeniyle kendisine ceza tatbik edilecek sürücüler, ekip otosuna kesinlikle gönderilmeyecek, ceza makbuzu kesilmesi, tutanak tutulması gibi işlemler durdurulan ve denetime tabi tutulan aracın yanında tamamlanacak.

Karayollarında trafik akımını olumsuz etkileyecek şekilde kar yağışı, buzlanma veya sis olması halinde, gerek görülmesi durumunda TIR, kamyon, tanker gibi tonajlı araçların uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı, hava ve yol şartları normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak.

Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına acil ve kesintisiz bilgi verilecek, yol kullanıcılarının zamanında uyarılmaları ve tedbirli olmaları sağlanacak.

Ayrıca, 155 ve 156 telefon hatlarını arayan vatandaşlara da gerekli bilgilendirme ve yardım yapılacak.

Genelgede, trafik ekiplerinden kılık ve kıyafetleri ile ekip otolarının temiz, düzenli ve bakımlı olmasına özen göstermeleri istenerek, sürücülere hitap ederken saygılı ve kararlı olmaları, halkla ilişkileri zedeleyen hiçbir davranış ve tartışmaya girmemeleri gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber