Keçiören tapu'daki rüşvet yolsuzluğuna 39 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Keçiören Tapu Sicil Müdürlüğündeki ?rüşvet? iddialarına ilişkin açılan davada yargılanan 14 sanığın, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle, 1 yıldan 39 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanıklar Bilal Köse, Kazım Erdem, Mustafa Çekirdek, Ergün Güleç, Deniz Tıknazoğlu, Rıtvan Işık, Mahmut Hilmi Akçay, Ömer Gültekin, Oral Turmuş, Melek Metin, Yılmaz Özata ve Salih Yücel ile avukatları katıldı.

Savcı Adil Kubat, sanıklar hakkında ?Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları? iddiasıyla kamu davası açılmış olmasına karşın, bu suçun oluşması için hiyerarşik bir yapının olması ve suç işlemek için fiili birleşmenin olması gerektiğini, ancak dava konusu olayda böyle bir yapının görülmediğini belirtti.

Devlet dairesi içinde keyfi bir durumun söz konusu olduğunu ifade eden Kubat, ?Aynı dairedeki görevlilerin tamamına yakınının hizmet etmek zorunda oldukları vatandaşlardan çıkar sağlamayı, sıradan bir olay haline getirdikleri, alışkanlık kazandıkları, hatta işlem sahibi vatandaş tarafından bankaya yatırılması gereken harçları dahi kendilerinin aldıkları ve bir dönem bu harçlar hak sahipleri adına bankaya yatırılmadığı için tekrar mükelleflerden elden para aldıkları anlaşılmıştır? dedi.

Savcı Kubat, söz konusu kamu görevlilerinin, görevlerinin gerekli kıldığı yükümlülüklere uygun hareket etmeyerek, kamu faaliyetlerinin gerek eşitlik gerek liyakatlilik açısından adalet ilkelerine uygun yürütüldüğü hususunda toplumda hakim olan inancın sarsılmasına yol açtıklarını kaydetti.

Kubat, sanıkların, ?Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak? suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Sanıkların ?Görevi kötüye kullanma? suçundan cezalandırılmaları gerektiğini bildiren Savcı Kubat, Ömer Gültekin, Salih Yücel, Melek Metin, Rıtvan Işık, Oral Turmuş, Mahmut Hilmi Akçay, Yılmaz Özata, Mustafa Çekirdek, Çağatay Cenan, Kazım Erdem, Ergün Güleç, Bilal Köse, Deniz Tıknazoğlu ve Hasan Ata hakkında, 1 yıldan 39 yıla kadar değişen hapis cezaları isteminde bulundu.

Duruşma, sanıklar ve avukatlarının savunmalarını hazırlamaları amacıyla başka bir güne bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber