DSP'de Rahşan Ecevit ültimatomu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Aralık 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP'de gerilen ipler Sarıgül'ün katılımıyla kopmak üzere. Rahşan Ecevit, ?Ya partinin adını değiştirin ya da Ecevit'i kullanmayın' dedi

CHP'DEKİ ?reddi miras? tartışması DSP'ye sıçradı. Partinin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, Mustafa Sarıgül'ün partiye katılımı üzerine derinleşen krizi, bir ültimatomla perçinledi: ?Ya DSP adını değiştirin ya Ecevit adını kullanmayın.?

Rahşan Hanım'ın evinde önceki gece toplantı yapan İzmir Milletvekili Recai Birgün, Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan ve Emrehan Halıcı, isyan bayrağını çekti. Dün yapılan Rahşan Ecevit imzalı açıklama şöyle: ?Kurucusu Bülent Ecevit'in düşünce, inanç ve ilkelerinden koparılmış olan DSP'nin ?Atatürk'ün yolunda Ecevit'in ışığında' tekerlemeleriyle hayatını sürdürmeye çalıştığı görülüyor. Bülent Ecevit'in 1986 yılında özenle kurduğu bu parti artık varlığının nedeni anlaşılamayan söylemleri ve eylemleriyle neyi amaçladığı bilinmeyen bir kuruluş haline gelmiştir. DSP'yi bu duruma getiren parti yönetiminin bu tutumu parti tabanının önemli bir kesiminde huzursuzluğa neden olmuştur. Demokratik Sol Parti ya adını değiştirmeli ya da Bülent Ecevit'in adını kullanmaktan vazgeçmelidir.?

Rahşan Ecevit'in açıklaması DSP'ye bomba gibi düştü. Başkanlık divanı olağanüstü toplandı ancak açıklama yapılmadı. Zeki Sezer'in bugün yazılı bir açıklama yapması bekleniyor.

Milletvekili Hasan Macit, ?Bu ifadeler hanımefendinin değil. Ecevit'i kullanıyorlar. Parti 1985'te kuruldu. Açıklamada 1986 yazıyor. Hanımefendinin partinin kuruluş yıldönümünü bilmemesi düşünülemez. Asıl bunlar Ecevit'in adını kullanmasınlar? diye konuştu.

Doğan ve Gürtuna sürprizi

DSP yönetimi, Sarıgül'ün ardından şimdi de eski Gaziantep Büyükşehir Belediye ve Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan'la görüşüyor. DSP'nin eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile de görüştüğü kaydedildi. Celal Doğan, ?Görüşüyoruz ama bir şey söylemek için henüz erken? dedi. Zeki Sezer'in de Celal Doğan'la görüşeceği öğrenildi. ANKA

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber