Diyabetlilere ve bebeklere kötü haber

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 07 Aralık 2008 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında diyabet hastalarının zorunlu olarak kullandığı tatlandırıcılar ile öksürük şurupları ve bebek kremleri dahil 81 kalem tıbbi ürün, devletin geri ödeme listesinden çıkarıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Fiyatlandırma Daire Başkanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, tatlandırıcılarla vajinal tabletlerin geri ödemesi üç ay daha devam edecek.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, geri ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar arasında daha çok bebeklerde deri lezyonlarında kullanılan krem ve pomatlar, öksürük şurupları, gargara ve damlalar, mantar hastalığında kullanılan kremler ve şeker hastalarının kullandığı tatlandırıcıların yer aldığını söyledi. Saydan, ?Bir gecede çıkan genelgelerle uğraşmaktan yorulduk. Diyabet çok yaygın bir rahatsızlık ama üç ay sonra bu ürünleri parayla alacaklar? dedi. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç ise listeden çıkarılan ürünlerin fiyatlarının düşük olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber