Müsteşar, bakanlığa tenis kortu yaptırdı

Haber Giriş : 28 Kasım 2004 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanlığı'na lüks t'ENİS' kortu!

Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, "tasarruf" gerekçesiyle bakanlığın kreşini ve rehabilitasyon merkezini kapattı. Ancak bakanlık binasındaki kapalı garajın üzerine tenis kortu yaptırdı. Adını da "Enis kortu" dedi

Kamu ve özel sektör kuruluşlarının futbol ve basketbol sahaları oluşturması giderek yaygınlaşırken, iki yakası bir araya gelmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuda "uç" bir örneğe imza attı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bütçenin kara deliği olarak nitelendirdiği sosyal güvenlik kurumlarının bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasındaki kapalı garajın üstüne tenis kortu yaptırıldı.

Bu talimatı veren de Müsteşar Enis Yeter. Müsteşar olmadan önce Kastamonu Valisi olan Yeter, o dönemde de adı "tenis'le anılmıştı. Zira, ildeki Sosyal Hizmetler Kapalı Spor Salonu'nu tenis kortu haline dönüştürmüş, ardından da tenis bilen 3 öğretmenin Kastamonu'ya tayini yaptırmıştı...

Personel bile şaşırdı

Müsteşar olduktan sonra da Çalışma Bakanlığı'nda tenis kortu yaptıran Müsteşar Yeter, personelini bile şaşırttı. Personel arasında esprili eleştirilere konu olan tenis kortu, bazı bakanlık üst düzey bürokratlarını da telaşlandırdı. Yeter ile görüşen bu bürokratların, "Basın bakanlığa tenis kortu yaptırdığımızı duyarsa, bizi tefe koyar" uyarısında bulundukları, bu uyarı üzerine, planlanan açılış töreninin ertelendiği öğrenildi.

Klima da var

Ancak, bu arada kortun koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar da devam etti. Getirtilen bir tenis hocası aracılığıyla kortun teknik ve fiziki koşullarının uygunluğu denetlendi. Hocanın tavsiyesi üzerine, kort alanına klima yerleştirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanmasına karşı bir türlü kortun açılışını yapamayan bakanlık yönetimi, sonuçta çareyi korta "sosyal" bir kimlik kazandırmakta buldu. Bakanlık çalışanlarının, fikir babası Müsteşar Enis Yeter olduğu için "Enis kortu" adını taktığı kortun, önümüzdeki günlerde, personelin "nişan ve sünnet törenleri" gibi sosyal ihtiyaçlarında da kullanılabilecek bir mekan olarak hizmete açılacağı öğrenildi.

Tasarruf nedeniyle kreşi kapattırdı Eski Kastamonu Valisi olan Enis Yeter müsteşar olduktan hemen sonra "tasarruf" gerekçesiyle imza attığı iki icraat tartışma konusu olmuştu. İlk olarak İŞKUR'a ait kreşin kapatılması talimatını veren Yeter, hemen ardından da BM Kalkınma Programı desteği ile özürlüler için dizayn edilmiş, bedensel engellerin konfeksiyon, trikotoj, seramik ve bilgisayar alanlarında eğitim aldıkları Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'ne ait binayı tasarruf ve hizmet binasına dönüştürüleceği gerekçesiyle boşalttırdı, Hacettepe Üniversitesinin katkılarıyla eğitim veren ve İŞKUR tarafından masrafları karşılanan merkezin kapatılması, engelliler tarafından tepkiyle karşılandı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber