Asker, mayını yeni jammer ile arıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Aralık 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜNEYDOĞU'da, İç güvenlik harekatı kapsamında operasyonel görevlerini yerine getiren askerler, artık yol kontrollerini ve mayın aramalarını bölgeye yeni gönderilen jammer cihazlarını taşıyan araçlarla yapıyor.

Kurban Bayramı'nda yol kontrolü ve mayın arama görevlerini sürdüren askerler, Şırnak- Cizre karayolunda Cudi ve Küpeli dağlarının arasından geçen karayolunun güvenliğini sağlamak için sabahın erken saatlerinde görevlerinin başında oluyor. Daha önce yolların kenarlarına döşenen ve uzaktan kumanda ile patlatılan mayın ve el yapımı patlayıcıları el dedektörü ile arayan askerler, bu işlemi artık jamer cihazı taşıyan modern araçlar eşliğinde gerçekleştiriyor.

Yetkililer, askerlerin daha önce yol güvenliği için mayın araması yaparken, uzaktan kumanda ile patlamaya karşı korumasının bulunmadığını, teröristlerin yol kenarına yerleştirdikleri patlayıcıyı patlatabildiklerini belirterek, ?Artık jamer cihazların yüklü olduğu araçlarla asker mayın ve patlayıcı araması yapıyor. Bunu yaparken de kendisini güvende hisediyor. Alınan yeni araçlarla yollara yerleştirilen ve askeri araçlar geçerken patlatılan patlayıcı sayında büyük düşüşler gözlendi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber