Doğu Anadolu kar altında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2008 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve Hakkari'de 204 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 170 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Kar yağışının etkisinin azaltmasının ardından karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açma çalışmalarına başladığını vurgulayan Taşdemir, köy yollarının en kısa sürede açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Meteoroloji İl Müdürü Mehmet Elkatmış da kent merkezinde 30 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi geçtiğini kaydetti.

Van

Van'da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, merkezde 16, Gevaş'ta 6, Bahçesaray'da ise 5 olmak üzere 27 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kar yağışının durmasının ardından sabah saatlerinde başlattığı yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 13, yüksek kesimlerde ise 25 santimetre olarak ölçüldüğünü ve pazartesi gününe kadar kar yağışı beklenmediğini, kentteki en düşük sıcaklığın ise sıfırın altında 5 derece olacağını kaydetti.

Hakkari

Kentte dün etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde yerini güneşe bıraktı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, dün etkisini gösteren kar yağışı sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı yüksek kesimlerdeki 7 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamadığını kaydetti.

Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışma başlattığını dile getiren yetkililer, zor doğa koşulları nedeniyle ekiplerin büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı.

Ağrı

Kar yağışı nedeniyle dün 100 dolayında köy yolunun kapalı olduğu Ağrı'da, karla mücadele ekiplerinin aralıksız devam eden çalışması sonucu tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kurban Bayramı'nda vatandaşları evlerinde mahsur bırakmamak amacıyla karla mücadele ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve bugün sabah saatlerinde tüm köy yollarının ulaşıma açıldığını belirtti.

Meteoroloji yetkilileri de en düşük sıcaklığın sıfırın altında 7 derece olarak ölçüldüğü kentte, bugün ve yarın için kar yağışı beklenmediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber