Cezaevi firarileri acıkınca yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2008 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA, (DHA)

ŞANLIURFA'nın Birecik Cezaevi'nde, bayramın ilk günü firar eden 2 tutuklu 36 saat sonra acıkıp annelerinden yemek isteyince, saklandıkları bir evde kıskıvrak yakalandı.

Babası Mehmet Ayana'nın evlenmek istediği 30 yaşındaki Nisan Yiğit'i 5 Ağustos'ta iki çocuğunun gözü önünde bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Fevzettin Ayana ile gasp ve yağma suçlarından tutuklanan 30 yaşındaki Hakim Alver, geçen pazartesi günü bulundukları Birecik Kapalı Cezaevi'nden firar etti. Gece yapılan koğuş sayımı sırasında firar ettikleri anlaşılan iki tutuklunun aranmasına başlanırken, cezaevinde de güvenlik tedbirleri artırılmıştı.

?ANNE KARNIM ACIKTI'

Firar eden 2 zanlının yakalanması için jandarma tarafından geniş çaplı araştırma başlatılırken, akrabaları da sivil ekiplerce izlemeye alındı. Dün akşam Hakim Alver'in annesi Zeliha Alver, evinden bir tencere ve ekmek ile çıkınca takip edilmeye başlandı. Sancak Mahallesi'ne gelen Alver'in, burada boş bir eve girdiği görülünce jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda, evde gizlenen iki firari kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan anne Zeliha Alver, ?Oğlumun firar ettiğini duymuş ve çok üzülmüştük. Beni aradı ve çok acıktığını söyledi. Firar ettiği için kendisine çok kızdım ama ana yüreği işte dayanamayıp yemek getirdim? dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Fevzettin Ayana, davasının devam ettiğini ancak avukatının planlayarak kasten adam öldürme suçunu işlediği için çok fazla ceza alacağını söylediğini belirterek, ?Gençliğimi cezaevinde geçirmek istemediğimi için Hakim ile birlikte kaçmaya karar verdim. Birkaç gün daha gizlenip, sınırı geçip Suriye'ye kaçacaktım? diye konuştu. Diğer tutuklu Hakim Alver ise, arkadaşına eşlik etmek için firar ettiğini ileri sürerek, ?Fevzettin'i yalnız bırakmamak için firar ettim. Ama aç kalmaya fazla dayanamayınca kontörlü telefondan annemi aradım ve yemek istedim. 36 saat boyunca yemek yememiştik ve çaresiz kalınca annemi aramak zorunda kaldık. Yakalandıktan sonra firar ettiğim için çok üzüldüm? diyerek kendini savundu.

Firari oğluna yemek götüren anne serbest bırakılırken 2 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden Birecik Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber