Van'da gölet ve akarsular dondu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2008 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'da kar yağışı ardından yaşanan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının dün gece eksi 14 dereceye düşmesi sonucu gölet ve akarsular dondu. Kent merkezinde aşırı buzlanma yüzünden trafikte zor anlar yaşanırıken, Belediye ekipleri de caddelerdeki tuzlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kurban Bayramı'nın 3'ncü gününde aniden bastıran kar yağışı, yerini dünden beri soğuk havaya bıraktı. Dün gece eksi 14 dereceye kadar düşen soğuk hava yüzünden Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan ve sulama amaçlı kullanılan yaklaşık 20 bin metrekeralik alana sahip Sıhke Göletinın bir kısmı ile su seviyesinin düşük olduğu çay ve akarsularda donmalar meydana geldi. Sıhke göletinin özellikle her yıl Şubat ayında donduğunu belirten vatandaşlar, bu yıl havanın ani soğuması yüzünden erken donduğunu söyledi.

Soğuk hava yüzünden kent merkezindeki yollarda da buzlanmalar yaşandı. Gündüz eriyen kar sularının cadde ve sokaklarda meydana getirdiği buzlanma yüzünden sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri Van'da buzlanmaya karşı tuz dökme çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu gece hava sıcaklığının eksi 11 derece seviyesinde olacağını, Pazartesi gününe kadarda bir değişiklik beklemediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber