Bakanlık, uygulamayı memurlar.net'in dediği şekilde düzeltti

Milli Eğitim Bakanlığı, 2006 yılında atama ve yer değiştirme yönetmeliğini yeniden düzenlemiş, bu düzenlemede zorunlu hizmet bölgelerinde il düzeyinden ilçe düzeyine geçilmiştir. Ancak, 2 ay sonra yönetmelik bir daha değiştirilmiş ve 2 ay önce kapsama alınan bazı ilçeler bu kez kapsamdan çıkarılmıştır. O günlerde yayımladığımız haberde bu iki aylık farka değinmiş MEB'in yanlış yaptığını belirtmiştik. MEB 2 yıl sonra mahkeme kararları nedeniyle görüşünü değiştirmiş bulunmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2008 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zorunlu çalışma süresinden sayılacak il ve ilçeler ?Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği?ne ekli cetvellerde belirlenmektedir. Bu konudaki ilk belirleme 04/03/2006 tarihinde yapılmış. Ancak, aradan iki ay geçmeden yönetmelik bir kez daha değiştirilerek ve iki ay önce zorunlu hizmet kapsamına alınan bazı ilçeler kapsam dışına çıkarılmıştı ?Öğretmenin Mecburi Hizmetinde 2 Aylık Fark? haberimizde bu listeyi aşağıdaki şekilde yayınlamıştık.

Aşağıdaki liste Zorunlu çalışma süresinden sayılacak il ve ilçeler kapsamına alınmış sadece 2 ay sonra kapsam dışına çıkarılmıştır.

...

İL ADI İLÇE ADI D E
ADANA Karaisalı   20
ADIYAMAN Bayat   20
DENİZLİ Babadağ 16  
GAZİANTEP Nurdağı 16  
KASTAMONU Bozkurt 16  
KASTAMONU İnebolu 16  
SAMSUN Ondokuzmayıs 16  
SAMSUN Tekkeköy 16  
ŞANLIURFA Merkez 16  
ŞANLIURFA Birecik   20
ŞANLIURFA Bozova   20
ŞANLIURFA Suruç   20
AKSARAY Güzelyurt 16  
KARAMAN Kazımkarabekir 16  

Konu ile ilgili Adana İdare mahkemesinde verilen bir mahkeme kararını da haberimizde yayınlamıştık.

?MEB Personelden 2 aylık mecburi hizmete ilişkin yazı? başlıklı haberimizde ise; Personel Genel Müdürlüğünün 13/11/2007 tarih ve 71848 sayılı yazısı ile ?Karaisalı ilçesinde 04/03/2006 tarihinden önce geçen hizmet sürelerinin zorunlu hizmet kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir? açıklamasına konu olan belgeyi yayınlamıştık.

Bu soruna açılan davaların kazanılması üzerine Personel Genel Müdürlüğünün 20/11/2008 tarih ve 106022 sayılı yazısı ile;

Açıklamasını yapmışlardır. Bakanlık yaklaşık bir yıl önce 13/11/2007 tarih ve 71848 sayılı yazılarında belirtikleri ?Karaisalı ilçesinde 04/03/2006 tarihinden önce geçen hizmet sürelerinin zorunlu hizmet kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir? açıklamalarından vazgeçmiş bulunmaktadırlar.

Ayrıca yeni açıklamalarında 2577 sayılı idari yargılama usul kanununun 28. maddesine atıfta bulunarak yeni açılabilecek davalara sebebiyet vermemek için uygulamanın konuyla ilgili diğer öğretmenlere de uygulanmasını istemişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı mahkeme kararlarını da gözeterek bir yıl sonra olsa bile sorunu kökten çözmüştür. Bu sorun yukarıda belirttiğimiz diğer yerler içinde geçerlidir.

Ayrıca Bakanlık aynı adımı mahkeme kararlarını da gözeterek ?Anadolu Liselerine Öğretmen Atamaları? ile ?Sağlık Meslek Lisesi Yöneticiliklerine Atamalarında? da bu şekilde hareket ederek sorunu çözmelidir.

Anadolu Liselerine Öğretmen Atamaları Sorunu

Anadolu Liselerindeki Karmaşanın Tarihçesi

İdarenin mahkeme kararın geç uygulaması sonucunda büyük bir muammaya dönen 2005/73 Nolu Genelgeye göre atanan Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin sorunu bir an önce çözümlenmelidir.

http://www.memurlar.net/haber/117414/ linkinde de yer alan mahkeme kararı da göz önüne alınarak daha önce Anadolu Lisesinde görev yaparak bir şekilde ayrılmış ve 2005/73 sayılı genelgeye göre atanan öğretmenlerin atamaları öncelikle yapılmalıdır.

Bu öğretmenleri atamalarının iptali linkteki karara göre hukuka aykırıdır.

Atamaları iptal edilen Anadolu Lisesi öğretmenlerine yol gösterecek karar

Sağlık meslek lisesi yöneticiliklerine atamada tutarsızlık

Milli Eğitim Bakanlığı 5450 Sayılı kanun gereğince kendisine devredilen okul ve kurumlardaki yöneticileri asaleten görevlerine devam ettirmeyip vekâleten görevlendirmişti. Bu yöneticiler hakkında MEB ne yazık ki tutarsız davranmaktadır.

MEB'e devredilen okullardaki idareciler asaleten atanmayı bekliyor

MEB'e Devredilen Okullardaki Yöneticiler Asaleten Atanmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber