Otomobil trafiğe çıkmadan ceza kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'ın Söke ilçesinde, 2005 yılında sıfır kilometre otomobil alan emekli polis memuruna, 2004 yılında İstanbul Samandıra'da aracı ile OGS gişesinden izinsiz geçtiğine dair kesilen 35 YTL'lik ceza makbuzu geldi.

Söke'de market işletmeciliği yapan emekli polis memuru Mehmet Aydın, 2005 yılında bir otomobil acentesinden sıfır kilometre araç satın aldı. Yaklaşık 3 yıldır otomobilini kullanan Aydın, kendisine tebliğ edilen bir ceza ile şaşkına döndü. 1 hafta önce Aydın'a tebliğ edilen cezada, 2004 yılının temmuz ayında, İstanbul Samandıra'da otomobili ile OGS gişesinden izinsiz geçtiği, bu nedenle 3 YTL'lik ceza kesildiği ve 4 yıldır ödenmediği için cezanın faiziyle birlikte 35 YTL'yi bulduğu bildirildi.

Aydın, 2005 yılında sıfır kilometre aldığı 09 S 3636 plakalı aracına, 2004 yılında nasıl ceza kesildiğini anlayamadığını söyledi.

Gelen cezanın miktarının çok yüksek olmadığını belirten Aydın, "Ancak, yapmadığım bir cezanın faturasını neden ödeyeyim? Gelen ceza miktarı önemli değil, ama ortada bir haksızlık var. Konuyla ilgili olarak yetkili kurumlara elimdeki belgelerle birlikte itiraz başvurumu yapacağım" dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde de otomobilini sıfır kilometre olarak 2005 yılında alan kişi ile otomobiliyle İstanbul'a hiç gitmediğini öne süren bir başka vatandaşa, 2004'te İstanbul'da otoyol ve köprülerden ücret ödemeden geçtikleri gerekçesiyle para cezası verilmiş, ceza makbuzları ellerine ulaşan otomobil sahipleri şaşkınlık yaşamıştı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise otoyollarda ve köprü geçişlerinde gişelerden ücret ödemeden geçen araçların kamera ile plakalarının belirlendiğini ve cezaların plakalara yazıldığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber