Dayanaksız düşük sicil notuna mahkemeden iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ordu İdare Mahkemesi, Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş'a verilen düşük sicil notunu, "dayanaksız" olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Alınan bilgiye göre, Ordu Devlet Hastanesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Demirbaş, İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğünde geçici görevli bulunduğu 2002 yılına ait sicil notunun "orta" olarak düzenlenmesi üzerine "geçmiş yıl sicillerinin çok iyi derecede olduğunu, sicilinin orta olarak düzenlenmesini gerektirecek herhangi bir somut olay, bilgi ve belgenin bulunmadığını" ileri sürerek, bu işlemin iptalini istedi.

Mahkemenin kararında, sicil raporlarının, her yıl yeniden düzenlenmek suretiyle ilgili memurun o yıl içindeki meslek bilgisini, deneyimini, tutum ve davranışlarını ortaya koyan ve tüm bu hususların değerlendirilmesinden sonra oluşan hukuki bir belge niteliği taşıdığı belirtildi.

Sicil amirlerince düzenlenen sicil raporlarının doğurduğu hukuki sonuçların ağırlığına dikkat çekilen kararda, "Sicillerin objektifliği ilkesi çerçevesinde yetkili sicil amirlerinin kanaatinin oluşmasına etki eden hususların somut bilgi ve belgeye dayandırılmasının bir zorunluluk arz edeceği tartışmasızdır" denildi.

Kararda mahkemeye gönderilen bilgi ve belgelerde, davacının "orta" olarak düzenlenen siciline esas olan 2002 yılında, davacı hakkında herhangi bir disiplin soruşturmasının yanı sıra sicil raporunun bu şekilde düzenlenmesini gerektirecek herhangi bir husus bulunmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber