Özel harekatçı polise el bombası tutuklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'da terörle mücadele polislerinin seri baskınlarında ele geçirilen 9 el bombası, Kalaşnikof tüfek, tabanca ve mermilerle ilgili gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli Selahattin Ş. tutuklandı.

Geçen 12 Aralık Cuma sabahı saat 07.00 sıralarında Trabzon ve Samsun'daki 5 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, Trabzon merkezindeki Erdoğdu Mahallesi'nde 31 yaşındaki H.A.'ya ait evde banyodaki çamaşır makinesinde saklanan çantada 7, mutfaktaki fırında ise 1 olmak üzere 8 el bombası ele geçirdi. Trabzon'un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi'nde de İ.H.'ye ait arazide yapılan araştırmada, 1 tabanca ve bu tabancaya ait 7.65 milimetre çapında 8 mermi, 1 seyyar dipçikli Kalaşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait içerisinde 20'şer fişek bulunan 3 şarjör ve kutu içinde 360 olmak üzere toplam 7.62 milimetre çapında 420 Kalaşnikof mermisi ile 1 el bombası toprağa gömülü olarak bulundu. H.A. ve İ.H.'nin İfadeleri doğrultusunda Trabzon'da 30 yaşındaki B.K., Samsun'da ise 52 yaşındaki F.R. gözaltına alındı.

İ.A. sorguda bahçesinde bulunan el bombası, Kaleşnikof tüfek ve mermileri H.A.'dan aldığını, H.A. ise bombaları Samsun'da oturan F.R.'nin verdiğini söyledi. F.R.'nin bombaları nereden bulduğu konusundaki çalışmaları sürdüren polis, Ankara'da görevli Özel Harekatçı Selahattin Ş.'ye ulaştı. Bu 3 kişi geçen hafta pazartesi günü tutuklanırken, Ankara'da gözaltına alınan Selahattin Ş., geçen cumartesi günü Trabzon'a getirildi. Burada sorgulanan Selahattin Ş. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber