18 yıl önce kurulan ASKİ özelleşiyor

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1986 yılında kurulan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) göreviyle ilgili arızaların giderilmesinde yaşanan aksamalar ve mesailerin yüksek olması nedeniyle ASKİ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in isteğiyle özelleşiyor.

Ankara'da son iki ay içerisinde su ve kanal arızalarında büyük bir artış yaşanırken durum büyük ölçüde vatandaşların tepkilerine neden oldu. Şikayetler önce ASKİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerine iletilirken çözüm bulamayan vatandaşlar şikayetlerini Özel Kalem Müdürlüğü'ne yoğunlaştırdılar. Gelişmeleri takip eden Gökçek, konunun 'aylık 650 milyar lira civarında fazla mesai alarak adeta ikinci bir maaş geliri elde eden işçilerin fazla mesailerinin kesilerek vardiye sistemine geçilmesinden' kaynaklandığını ve işçilerin kesintiyi protesto amacıyla görevlerini yerine getirmediklerini tespit etti. Bunun üzerine Gökçek, bir genelge yayınlayarak 'ASKİ'nin fazla mesai vermek gibi bir mecburiyeti olmadığını, kanal patlaması sonucunda pis suların sokağa akıtılmasının halk sağlığını tehdit ettiğini ve bu olayların devam etmesi durumunda ASKİ'de özelleşme yapılacağını' bildirdi.

Genelgenin yayınlanmasının ardından işçilerin davranışında bir düzelme görülmemesi üzerine Başkan Gökçek'in Keçiören bölgesindeki 600 arızanın onarılması için koordinatör olarak görevlendirdiği ekipler dört gün içinde bütün arızaları giderdi. Gökçek, bunun üzerine yaptığı açıklamada, "Halkın sağlığını kendi çıkarları için yok sayan personel bizim personelimiz olamaz. İkazımıza rağmen gerekli hizmeti yapmayan birimleri özelleştirmekten başka çözüm yolu olamaz. Bu hizmetleri özelleştireceğiz" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber