TT, WIRO sayesinde yurtdışında da yurtiçi tarifeyle görüştürüyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 15:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom'un yeni servisi WIRO ile yurtdışındayken ev/iş telefonu tarifesiyle görüşme yapılabiliyor. Wi-Fi uyumlu cep telefonu veya internet bağlantılı bilgisayarla sunulan servise abonelik ücretsiz, başvuru yapmak yeterli

ANKARA - Türk Telekom, WIRO servisi ile yurtdışında da yurtiçi tarifeyle görüşme fırsatı sunuyor. Türk Telekom yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şirketin ?yakınsama' ürünlerinden WIRO'dan, Wi-Fi uyumlu cep telefonları ya da masaüstü/dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla yararlanılabiliyor. Yurtdışında internet bağlantısı olan her yerden ev ya da iş telefonu tarifesiyle arama yapmanın mümkün olduğu serviste, görüşme ücreti aynı telefon hattının faturasına yansıtılıyor. Aboneler bu şekilde yurtdışında, yurtiçinde telefonla konuşur gibi uluslararası görüşme ve mobil dolaşım (roaming) ücreti ödemeden iletişim kurabiliyor.

İşlem çok kolay

WIRO ile yurtdışından Türkiye'nin aranması ev telefonu tarifesinden yapılıyor ve aranan numara ev/iş telefonuysa mevcut tarifedeki yurtiçi arama ücreti, cep telefonuysa mobil görüşme ücreti ödeniyor. Böylece, müşteriler yurtdışında ev ve iş telefonlarının çok daha düşük tarifelerinden faydalanmış oluyor.

WIRO servisini kullanmak için Wi-Fi destekli cep telefonu veya internet erişimli bir bilgisayar gerekiyor. Hem bireysel hem de kurumsal Türk Telekom müşterileri, WIRO servisinden faydalanmak için kendi adlarına düzenlenmiş ev/iş telefonlarından 444 1 444'ü arayarak başvuruda bulunabiliyor. Başvuran abonelerin elektronik posta adreslerine WIRO kullanıcı adı ve şifresi yollanıyor. WIRO servisinden yararlanmak isteyen kurumsal müşterilerin ise WIRO hizmet sözleşmesi imzalaması gerekiyor.

Bu servis için herhangi bir abonelik ücreti ödenmiyor, sadece görüşme bedeli ev ya da iş telefonu faturasına yansıtılıyor.

Wi-Fi nedir?

?Wireles Fidelity' kelimelerinin kısaltması olup kablosuz bağlılık veya kablosuz bağlantı anlamına geliyor. Wi-Fi ürünlerin kablosuz bağlantı sağlayabildiğini gösteren bir uyumluluk göstergesi.

Wi-Fi dizüstü bilgisayarlar, PDAlar, cep telefonları ve diğer taşınabilir cihazların yakınlarındaki kablosuz erişim noktaları aracılığıyla yerel alan ağına bağlanabilmesini sağlıyor.

Bağlantı, kablosuz erişim noktaları ve cihazın ortak desteklediği, IEEE 802.11 protokolüne bağlı olarak 2.4 GHz veya 5 GHz radyo frekansında gerçekleştiriliyor. TT WIRO yurtdışına sıklıkla çıkan kurumsal ve bireysel abonelerin roaming masraflarını düşünecek. TT WIRO kullanarak yurtdışından yapılan konuşmalar daha ucuz olacak. (Radikal)

Telefonla başvurup şifre alınıyor

* WIRO, kendi telefon tarifenizi kullanarak, internet üzerinden arama yapmanızı sağlayan bir servis.

* WIRO ile, servisi destekleyen cep telefonlarınızdan ya da işletim sistemi desteklenen dizüstü bilgisayarınızdan görüşme yapabilirsiniz.

* WIRO ile yurtdışından yapacağınız aramalar, kendi ev ya da iş telefon hattınızın tarifesinden hesaplanır ve ücretleri aynı telefonun faturasına yansıtılır. Abonelik için ücret alınmaz.

* Bireysel aboneler, isterlerse sadece kendilerine özel tek bir TT WIRO kullanıcısı oluşturabilir, veya TT Online Müşteri Hizmetleri üzerinden yönetimini yapabilecekleri birden fazla TT WIRO kullanıcısı yaratabilirler.

* Kendi adına TT ev telefonu aboneliği olan bireysel kullanıcılar, sadece kendi adlarına olan hat üzerinden bir adet TT WIRO aboneliği almak için; 444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri'ni arayabilirler. Herhangi bir sözleşme imzalamadan, ses kaydıyla başvurularını tamamlayabilirler. İki gün içinde abonenin başvuru yaparken bildirdiği e-posta adresine TT WIRO kullanıcı adı ve şifresi gönderilir.

Ücretlendirme nasıl?

* TT WIRO yurtdışından arama servisi için abonelik ücreti alınmaz.

* Yurtdışındayken TT WIRO ile yaptığınız tüm aramalar, abonesi olduğunuz ev ya da iş telefonunun tarifesi üzerinden ücretlendirilir.

* Yani, sahip olduğunuz ev ya da iş telefon hizmeti lokasyonu ve tarifesi esas alınır.

* Yurtdışından, ev ya da iş telefonunuzun bulunduğu şehri aradığınız takdirde şehir içi, ev ya da iş telefonunuzun bulunduğu şehir dışında bir şehir arandığı takdirde şehirler arası tarife uygulanıyor.

* Yine yurtdışından Türkiye dışında başka bir ülkeyi aradığınız takdirde ise yurtdışı arama tarifesi uygulanıyor.

* Örneğin, TT WIRO servis özelliğini kullandığınız ev ya da iş telefonunuz İstanbul'da ise, yurtdışındayken TT WIRO ile yaptığınız aramalarda:

* İstanbul'da bir ev ya da iş telefonunu aradığınızda şehir içi tarifeniz.

* Ankara'yı aradığınızda, şehirler arası tarifeniz,

* Türkiye dışında başka bir ülkeyi aradığınızda, İstanbul'dan yurtdışını arama tarifeniz uygulanacaktır.

Cepten nasıl kullanılıyor?

* WIRO ile görüşme yapmak için SIM karta ihtiyaç yok.

* Cep telefonunuzun TT WIRO ayarlarını otomatik veya manuel olarak yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için WIRO Mobil Yardım sayfasını görüntülemek yeterli. WIRO Mobil'i Windows tabanlı cep telefonuna indirmek için Türk Telekom sitesindeki linki tıklamak gerekiyor.

* Şu an için servisi destekleyen cep telefonu modelleri: Nokia: E65, E51, N95, N95 8GB, N81, N82, E61i, E66

* Cepten WIRO kullanmak için bu servisi destekleyen cep telefonunuzda gerekli ayarları yapın. TT WIRO servisini kullanmanız için Wi-Fi özellikli cep telefonunuzdan WLAN (kablosuz internet) aracılığı ile internete bağlanmanız gerekiyor. Bağlantı kurulumu için telefonunuzun kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

*Yurtdışında bir WLAN (internet) ağına bağlanarak istediğiniz yöne arama yapmaya başlayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber