Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bugün Sibirya kökenli çok daha soğuk havanın etkisine girdi, sıcaklık 3 ila 5 derece daha azaldı. Aşırı soğuklar daha çok Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'yu etkiliyor. Yarın kar yağışları batıda hafifleyecek, tüm Türkiye'de hava aşırı soğuk olacak.

- İstanbul'da hava bugün çok daha soğuk, poyraz kuvvetli, karla karışık yağmur ve tepelerde hafif kar şeklinde yağış var. Yarın rüzgar zayıflıyor, hafif yağmur olacak. Ankara'da kar bu iki gün hafif hafif yağabilir. Çarşamba gecesi buzlanma var ve hava aşırı soğuk. İzmir parçalı bulutlu, poyraz bugün de kuvvetli, sıcaklık 4 derece hissediliyor, bir sonraki yağış ise cumartesi gelecek. Bursa'da bugün aralıklı görülecek yağış, yarın zayıf olacak. Adana açık ama bu iki gün aşırı soğuk geçecek. Bugün İstanbul 3, Ankara -3, İzmir 6, Bursa 2, Adana 8 dereceye iniyor.

Marmara en soğuk günlerini yaşıyor, sıcaklık ancak hafta sonu biraz artacak. Poyraz sert esiyor, hissedilen sıcaklık 3 derecenin altında. Trakya açık olduğundan çok daha soğuk, buzlanma var. Bugün Kocaeli, Bursa ve Bilecik arasında aralıklı kar var. Çarşamba önemli bir yağış yok ama gece çok soğuk geçecek. Bugün Edirne 0, Kocaeli ve Balıkesir 3 derece.

İç Anadolu yeni yıla kadar dondurucu soğukların etkisinde, Sivas ve Yozgat'ta daha sık görülmek üzere bugün kar da var. Eskişehir çevresinde kar hafif yağacak. yarın ise hava daha da soğuk, sıcaklık gündüz dahi -10 dereceyi görecek. 31 aralık gecesi birçok kentte hava açacağından gece aşırı soğuk ve buzlanmanın etkisinde geçecek. Eskişehir -4, Niğde -7, Sivas -6 derece.

Ege Bölgesi poyrazın da kuvvetli esmesinden dolayı çok soğuk. Hissedilen sıcaklık İzmir ve Bodrum'da dahi 4 derece, Ege Denizi'nde poyraz fırtınası gece zayıflayacak. Bölgede önemli bir yağış yok, Kütahya ve Afyon'da kar çiseleyebilir. Egeliler cumartesi günü lodos ve beraberinde gelecek yağmurla birlikte biraz ısınacaklar. Muğla 7, Afyon -5 derece.

Sibirya soğukları güneye kadar indi, yeni yıla kadar Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs çok soğuk, açık hava nedeniyle don oluşacak, sera üreticileri tedbir almalılar. Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli buzlanma oluşmaya başladı, Diyarbakır'da hafif kar yağabilir. Ayın son günü Güneydoğu da aşırı soğuk olacak. Bugün Antalya 9, Diyarbakır 4 dereceye iniyor.

Kar kalınlığının birçok kent merkezinde 15 santimetreyi geçtiği, yer yer de 45 santimetreye ulaştığı Doğu Anadolu'da iki gün boyunca yoğun kar var. Yeni yılla birlikte kar yağışları kesilip, kuvvetli don başlayacak. Bugün Erzurum -9, Malatya 0, Van 1 derece.

Sibirya üzerinden gelen aşırı soğuklar iki gün Karadeniz'i donduracak. Çorum, Amasya, Tokat ve Gümüşhane boyunca kar yoğun yağabilir. Bolu'da kar hafif, yarın hava bölgenin doğusunda aşırı soğuyor, sıcaklık Trabzon'da 3 dereceye inecek. Bu nedenle Samsun'dan Rize'ye kadar sahile dahi kar yağacak. Bugün Trabzon 5, Samsun 4, Bolu -2 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber