Engenekon'da son gözaltılara, siyasiler ne dedi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2009 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet kanadından ilk açıklama Bakan Şahin'den: Tamamen yargısal bir faaliyet

Ankara - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gözaltına alınmalara ilgili olarak, "Tamamen yargısal bir faaliyet, siyasi bir faaliyet değil" dedi.

Şahin, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, "Hiç bir değerlendirme de bulunmayacağım,tamamen yargısal bir faaliyet. Siyasi bir faaliyet değil. Ben de sizin gibi basından takip ediyorum" diye konuştu.


Eminağaoğlu: Hukukun üstünlüğüne yapılan saldırıları yine hukuk önleyecek

Ankara - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Hukukun üstünlüğüne yapılan saldırıları yine hukuk önleyecektir; bunu herkes böyle bilsin" dedi.

Eminağaoğlu, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılan evine gelişinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Darbe yargılamalarını çağrıştıracak adımlardan özellikle uzak durulsun. Hukukun üstünlüğüne yapılan saldırıları yine hukuk önleyecektir; bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu. Kanadoğlu'nun evindeki arama devam ediyor.


MHP'li Şandır'dan ağır itham

MHP'li Şandır, Ergenekon son dalga operasyonlarından duyduğu rahatsızlığı bakın hangi sözlerle dile getirdi.

MHP'li Şandır hükümetin Gazze saldırısından haberdar olduğu yönündeki iddialara cevap vermekten kaçınmak için gündemi değiştirdiği iddialarını gündeme getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır Ergenekon operasyonunu Habertürk televizyonuna değerlendirdi:

Benim endişem çok korku imparatorluğu oluşturuyor. Toplum bir yerlere sürükleniyor. Siyasi iktidar ne zaman sıkışırsa toplumun dikkati dağıtılıyor. 'Tuz kokarsa' tabiri tam buraya oturuyor.

Suç varsa bu suç tüm delilleriyle ortaya çıkarılmalı. Toplumda ömrünü terörle mücedeleye adamış kimseleri terörist ilan etmenin faydası yok.

Dün İsrail'in saldırısından Türkiye'nin haberi olup olmadığı soruldu. Sayın Bahçeli "tutanakları açıklayınız" dedi. Sorunun cevabı çok ağır cevabı verilmesi gerekiyor.

Eğer saldırıdan haberiniz varsa bunu topluma söyleyiniz. Bunu gözden uzaklaştırabilmek için eğer yargı gündem değiştirmek için kullanılıyorsa Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir problemdir.

Ekonomik krizle ilgili tedbirler tartışılıyor, insanlık dramı yaşanıyor. Tüm bu olaylar konuşulup tartışılması gerekirken gündem birden değişiyor.


CHP'li Ateş: Bu kılıç döner kendilerini vurur

ANKARA(CİHAN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "AKP iktidarı kendisine muhalif olan, kendi yanlışlarını kamuoyunda paylaşan, bunların yanlışlarını kamuoyunda dillendiren herkesin üzerinde Demoklesin kılıcı gibi bir Ergenekon kılıcını sallamaktadırlar. Bu kılıç döner kendilerini vurur." dedi.

Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün evine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, gazetecilere açıklamalarda bulundular. Ateş, Türkiye'nin bir polis devletine ve faşizme doğru yol aldığını öne sürerek, "Maalesef AKP iktidarı kendisine muhalif olan, kendi yanlışlarını kamuoyunda paylaşan, bunların yanlışlarını kamuoyunda dillendiren herkesin üzerinde Demoklesin kılıcı gibi bir Ergenekon kılıcını sallamaktadırlar. Bu kılıç döner kendilerini vurur." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de Gürüz'ün uluslararası düzeyde çok önemli bir bilim adamı olduğuna işaret ederek, "Son derece üzgünüm. Türkiye'nin en değerli aydınları, bilim adamları ve komutanlarının bu biçimde gözaltına alınmaları ve ne olduğu belli olmayan Ergenekon iddiasıyla suçlanmaları Türkiye adına 21. yüzyılda utanç vericidir. Ben böyle bir ülkede yaşamaktan şu anda, şu olaylara tanık olduğum zaman utanç duyuyorum." yorumunda bulundu.

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da Gürüz'ün bilgisayarının yedekleme yapılmadan götürüldüğünü ve eşine daha sonra yedekleme yapılacağının söylendiğini belirtti.


Cindoruk'tan garip açıklama

Özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'tan ilginç açıklamalar geldi.

Ergenekon'da bugün gerçekleşen son dalga Hüsamettin Cindoruk'u fena kızdırdı.

Canlı yayında inanılmaz açıklamalarda bulunan Hüsamettin Cindoruk "Siz Orgeneralinden YÖK başkanına kadar her muhalif düşünceyi gözaltına alırsanız hukukun otoritesi kalır mı?.. Bazı organları, bunun başında TSK dahil fazla rahatsız etmemek gerekir. Onları işkillendirmeyeceksin. Nolur darbelere olanak sağlayacak duygusal ve matematiksel bir takım hareketler girişmeyin. Türkiye, genel statükosunu değiştirecek sonuçlara sürüklenmesin" dedi.

Cindoruk'un açıklamaları sonrası programa bağlananan Fazilet Partisi Eski Mehmet Bekaroğlu ise bu sözler karşısında "küçük dilini yuttuğunu" söyledi.


Ergenekon'da çıkacak karara herkes saygı göstermeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) dün Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı. Toplantının gündemini; yerel seçimlerde aday gösterilecek isimlerin hangi yöntemle belirleneceği oluşturdu.

Toplantı sonunda adayların, merkez yoklamasıyla belirlenmesine karar verildi. Bu karara göre, MHP 29 Mart seçimlerinde aday göstereceği imsileri merkez yoklamasıyla belirleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK toplantısında, son siyasi gelişmeleri ve Ergenekon soruşturması kapsamında göz altıları da değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre Bahçeli, gözaltına alınanlarının isimlerini zikretmeden bir değerlendirme yaptı. Konunun bağımsız yargının önünde olduğunu dile getiren Bahçeli, sabırla sürecin beklenmesi gerektiğini, yargıya müdahale edecek söylemlerden uzak durulmasını istedi. Bahçeli, herkesin sürecin sonunu beklemesi ve çıkacak karara saygı duyması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber