Bağ-Kur'u dolandırdıkları iddia edilen sanıklar yargılanyor

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da tüp bebek sahibi olmak isteyen hastalara ait sağlık karnesi ve hastane raporlarını kullanarak temin ettikleri ilaçları satıp, BAĞ-KUR'u dolandırdıkları iddia edilen 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli dolandırıcılık" suçundan haklarında 7'şer yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar Murat Gündoğdu (33) ile olaya karıştıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar Ünal Çetinkaya ve Mehmet Özkök bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haklarındaki iddiaları yalanlayan tutuklu sanık Murat Gündoğdu, kendisinin ilaç mümessili olduğunu ve bir tüp bebek merkezine komisyon karşılığında hasta temin ettiğini ileri sürerek, "İthamlar asılsızdır. Üzerimde bulunan sağlık karnesi ve raporlar, benim danışmanlık yaptığım hastalara aittir. Bunlar bana duyulan güven sebebiyle bırakılmıştır. Ben hastaların ihtiyacı olan ilaçları onların adına alıp kendilerine götürüyordum. Sosyal güvencesi olmayan hastalara ucuz ilaç satmam ve bu şekilde dolandırıcılık yapmam söz konusu değildir. Suçsuzum" dedi.

Tutksuz sanıklar Ünal Çetinkaya ve Mehmet Özkök de suçsuz olduklarını savundular. Duruşmada dinlenen şahitler de sanıkların tüp bebek sahibi olmakta yardımcı olmak için kendilerine geldiğini, tedavi için gerekli ilaçları temin etmesi için sağlık karnelerini kendisine verdiklerini ancak hazırlanan raporlardan haberlerinin olmadığını söylediler.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber