Ergenekon'un dört cephanelikte 73 el bombası ele geçirildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Ocak 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 73 adet el bombası ele geçirildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise aralarında suikast silahı Kanas ve Kalaşnikof'un da bulunduğu çok sayıda uzun namlulu silah ve tabancaya el konuldu. Bu silahlara ait mermilerin sayısı binleri aştı.

İlk cephanelik: Ümraniye

Kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlamakla suçlanan Ergenekon terör örgütünün cephanelikleri operasyonlarla tek tek ortaya çıkarılıyor. Soruşturma 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda, üzeri siyah naylonla örtülmüş ahşap bir sandıkta 27 adet savunma ve taarruz tipi el bombası ve TNT kalıpları ile fünyeler ele geçirilmesiyle başladı.

2. cephanelik: Eskişehir

Soruşturma her geçen gün daha da derinleştirildi. Emekli Binbaşı Fikret Emek, Eskişehir'de 26 Haziran 2007 tarihinde akşam saatlerinde gözaltına alındı. Emek'in ikamet ettiği annesine ait evde yapılan aramada örgütün ikinci cephaneliği çıktı. Evde, 1 Kalaşnikof marka otomatik silah, 1 Kanas marka silah ve dürbünü, 1 adet 7,65 mm çapında Llama marka tabanca ve susturucusu ile 12 adet savunma ve taarruz tipi el bombasının da bulunduğu çok sayıda askerî mühimmat ele geçirildi.

3. cephanelik: İstanbul

Tarihler 14 Ağustos 2008'i gösterdiğinde üçüncü cephanelik haberi İstanbul'dan geldi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sağ kolu ve JİTEM'in kurucularından biri olarak bilinen emekli jandarma Albay Arif Doğan'ın işyerine düzenlenen operasyonda iki Kalaşnikof ile bu silaha ait binden fazla mermi, çok sayıda tabanca ve 10 adet el bombasına el konuldu.

4. cephanelik: Sakarya

7 Ocak 2009'da gerçekleştirilen son operasyonda bir başka cephanelik bulundu. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görevli Yarbay Mustafa D.'nin Sakarya'daki yazlığında yapılan aramalarda 22 adet el bombası, 5 tabanca, bir Kalaşnikof ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Sivas'ta ise 2 adet el bombası ve suikastlar için kullanılan 1 adet kalem silah ve çok sayıda ruhsatsız tüfek bulundu.

Bombaların sahibi yarbay firari

Sakarya ve Ankara Sincan'daki evinde el bombaları ile mühimmat bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'nda görevli Yarbay Mustafa D., kayıplara karıştı. Mustafa D.'nin kendisini telefonla arayan polislere, "Geliyorum." dediği, ancak teslim olmadığı öğrenildi. Yarbayın iki evinde yapılan aramalarda 22 el bombası, 8 tabanca ve 3 Kalaşnikof ile 8 bin 300 adet mermi ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber