Rize'de içme suyunda Norovirüs çıktı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize merkezde 3 mahalleden binden fazla kişinin kusma ve bulantı şikayetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, içme suyu şebekesinde Norovirüs tespit edildi.

RİZE - Rize Valisi Zekeriya Şarbak, kent merkezindeki Gülbahar, Portakallık ve İsmetpaşa mahallelerinde bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle son 5 günde bin 67 kişinin hastaneye başvurduğunu söyledi.

Vali Şarbak, şikayetler üzerine uzmanlardan oluşan ekibin yerinde inceleme yaptığını ve alınan numunelerin Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi tarafından analiz edildiğini açıkladı.

Şebeke suyunda norovirüs tespit edildiğini ifade eden Şarbak, ?Bu üç mahallenin ortak su kaynağının olması ve etken Norovirüsün de suyla bulaştığının bilinmesi nedeniyle salgının kaynağının su olduğu düşünülmektedir? dedi.

Norovirüs nedeniyle ortaya çıkan gastroenteritenin, klinik olarak bulantı, kusma ve ishal gibi belirtileri olduğunu anlatan Şarbak, ?Bu hastalıkta hastaların çoğu hafif şikayetlerle hastalığı ayakta geçirir. Yatarak tedavi edilenlerin oranı oldukça düşüktür. Çocuklarda, yaşlılarda ve ciddi hastalığı olanlarda ağır klinik tablolara neden olabilir. Hastalık 3-4 günde kendiliğinden veya tedavi desteğiyle iyileşir. Korunmada kullanılan etkin bir aşı yoktur? diye konuştu.

SU DEPOSU KAPATILDI

Rize Valisi, vatandaşlara kapalı pet şişe su tüketmelerini ve şebeke sularını kaynatarak tüketmelerini önerdi. Vali Şarbak, ?Hastalar hijyene çok dikkat etmeli, sebze ve meyveleri, çiğ gıdaları iyice yıkadıktan sonra tüketmeleri gerekir? dedi.

Gülbahar, Portakallık ve İsmetpaşa mahallelerine su verilen Hamzabey Su Deposu kapatıldı, depo temizleniyor. Mahallelerdeki okullarla ilgili toplantı yapılacak. Okullara farklı kaynaklardan su verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber