Kimliğini kaybetti başına gelmeyen kalmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2009 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Korosu'nun bas sanatçısı 40 yaşındaki Hakan Yıldız'ın başı, 2004 yılında kaybettiği kimliği yüzünden derde girdi. Yıldız, yıllar önce rol aldığı ?Yaşar, ne yaşar, ne yaşamaz' oyununun gerçeğini yaşadı.

MDOB sanatçısı Hakan Yıldız'ın başına gelen olay, yaklaşık 5 yıl önce gezi amaçlı gittiği İstanbul'da başladı. Yıldız, 18 Ağustos 2004'te Beyoğlu'nda gezerken yankesiciler tarafından cüzdanı çalındı. İçinde nüfus cüzdanı, ehliyeti, kredi kartları, banka kartları, sanatçı kimliği, 70 TL'si bulunan cüzdanının çalındığını fark eden Yıldız, Taksim Polis Merkezi'ne gitti. Bu konuda tutanak da tutturan Yıldız, ardından Mersin'e döndü, yeni nüfus cüzdanı çıkarttı, bankalardan yeni kart talep etti. Bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra İstanbul'da oturan annesi Yıldız'ı arayarak, eve borcundan dolayı haciz yazısı geldiğini söyledi. Şoke olan ve herhangi bir borcu olmadığını bildiren Yıldız, durumu araştırıp, icra talep eden alacaklı Murat Bilgin'e ulaştı. Bilgin'in kiraladığı otomobilin kiralama ücreti bedelinin ödenmemesi nedeniyle icraya başvurduğunu öğrenince şaşkınlığı bir kat daha artan Yıldız, kendisinin uzun süredir Mersin'de yaşadığını, araba kiralamadığını söyledi. Bilgin, kiralayan kişinin de Yıldız'a benzememesi nedeniyle sahte kimlikle araç kiralandığı anlaşılıp, davadan vazgeçti, dolandırıcının bulunmasını ve zararının telafi edilmesini istedi.

Bu davadan beraat eden Yıldız, bu kez bir bankanın 31 Mart 2006'da özel belgede sahtecilik şikayetiyle açılan davada yargılandı. İstanbul'da Hakan Yıldız adına açılan zücaciye mağazasında çalıştığı gözüken Murat Araz ve Deniz Halıcılar'ın kredi talebiyle başvurduğu bankanın, kimliklerin ve gelir belgelerinin sahte olduğunu saptadı. Banka yetkililerinin mahkemeye başvurusu üzerine hakkında dava açılan MDOB sanatçısı, Taksim Polis Merkezi'nde aldığı tutanağa mahkemeye ibraz edip, kimliğini çalan kişilerin adını kullanarak piyasayı dolandırdığını, adına işyeri açtıklarını, kendisinin suçsuz olduğunu söyledi. Bu davadan da 10 Kasım 2008'de beraat eden Yıldız, bir başka bankada adına açılan bir hesapta yüksek miktarda para transferleri yapıldığı da ortaya çıkınca, kimliğini kullanan dolandırıcının yakalanması için savcılığa, maliyeye başvurup, şikayette bulundu. Kimliği çalınınca yaşamının kabusa döndüğünü bildiren Yıldız, kimi zaman turne için gittiği kentlerde de kimliğini kaybetmenin zorluğunu yaşadığını belirtip, ?Savcılıklarda sayısız suç duyurusu dilekçelerim var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yıllar önce Aziz Nesin'in ünlü eseri, ?Yaşar ne yaşar, ne yaşamaz' adlı oyunda rol almıştım. Trajikomiktir ki, oyunda geçenlerin benzeri benim de başıma geldi. Sahte Hakan Yıldız yüzünden kabus dolu günler yaşıyorum. Gerçek olan Hakan Yıldız'ı ispatlamak için büyük çaba harcıyorum. Umarım bu kabus, dolandırıcının yakalanmasıyla kısa sürede sona erer? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber