Hakimin bitişikteki odadan istediği belge 6 ayda gelmedi

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 01:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş kazasından dolayı Silivri'de bir gözünü kaybeden Habip Ses, işyerine maddi ve manevi dava açtı. Mahkemenin, ilk duruşmada bitişik odadaki cumhuriyet başsavcılığından istediği belgeden 6 aydır haber yok.

Adalet Bakanlığı, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemiyle mahkemelerin hızını artırmaya çalışırken, vatandaş adliye koridorlarında evrakının bir odadan diğer odaya gitmesi için bile aylarca beklemek zorunda kalıyor. 28 yaşındaki Habip Ses'in bir gözünde, çalıştığı fabrikada geçirdiği iş kazası sonucu hasar meydana geldi. Olaydan 10 gün sonra işten çıkarılan ve 3 çocuğuyla birlikte ortada kalan Ses, işyeri sahibi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtı. Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi, ilk duruşmada bitişik odadaki cumhuriyet başsavcılığından olayla ilgili hazırlık dosyasının istenmesine karar verdi. Ancak 6 ayda 2 duruşma daha yapılmasına rağmen yan odadaki belge mahkemeye ulaşmadı.

Mahkeme, kasım ayındaki duruşmada Büyükşehir Yasası'ndaki değişiklik nedeniyle görevsizlik kararı vererek dosyayı Bakırköy İş Mahkemesi'ne gönderdi. Sağ gözündeki hasar nedeniyle asgari ücretle girdiği üç işten de çıkarılan Ses, ameliyat olmazsa eski sağlığına kavuşamayacak. Tazminat davasını gözünü ameliyat ettirebilmek için açtığını belirten Ses, ?Çocuklarıma bakabilmem için çalışmam gerekiyor. Şu anda geçici olarak bir işe girdim. Ama her an kapıya konulabilirim. Eski sağlığıma kavuşmak ve çocuklarıma bakabilmek için mahkemenin bir an önce sonuçlanmasını istiyorum.? diyor. Duruşmayı takip eden avukat Mustafa Çabas ise adliyelerdeki işleyişin yavaş olmasından dolayı müvekkillerinin mağdur olduğunu, bazı müvekkillerinin bu sürecin uzamasının faturasını avukatlara çıkardığını belirtiyor. Çabas, adliyedeki işleyişin hızlandırılması için gerekenin yapılması gerektiğini söyledi. Ankara Barosu eski Başkanı Semih Güner, ?Bu konularda ihmali bulunanlar hakkında yasal işlem yapılmalıdır.? dedi. Eylül ayındaki üçüncü duruşmada savcılıktan herhangi bir evrak gelmemesi üzerine mahkeme savcılığa dosyanın neden gönderilmediği ile ilgili uyarıcı bir yazı yazarak duruşmayı kasım ayına erteledi. Kasım ayındaki dördüncü duruşmada hazırlık soruşturmasıyla ilgili evrakların yine gelmemesi üzerine duruşma tutanaklarına ?Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan müzekkereye yanıt yok.? metni yazıldı. Ses, işyeri sahibi hakkında açtığı 20 milyar liralık tazminat davasının sonuçlanmasını bekliyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber