Rektör, valiye gazel okudu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI,

ÇANKIRI'da, 4.5 yıl görev yaptıktan sonra son Valiler Kararnamesi ile Isparta Valiliği görevine atanan Vali Ali Haydar Öner'e Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktorluk ünvanı verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılmak üzere Isparta'dan gelen Vali Öner, salonu dolduran Çankırılıları görünce duygulandı. Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un da katıldığı törende önce müzik dinletisi yapıldı. Vali Öner'in daha önce görev yaptığı illerde vatandaşların düşüncelerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Vali Ali Haydar Öner için özel olarak yazdığı gazeli okudu. Ağır bir dille yazılan gazelin daha sonra salondakilere anlamını açıklayan Rektör Savaş, Vali Ali Haydar Öner'le kısa süre çalışmalarına karşın kendilerini unutmayacaklarını söyledi.

Cüppesini Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın giydirdiği Vali Öner de kürsüde 36 yıllık yöneticilik deneyimi ile salondakilere adeta bir ders verdi. Yöneticilik görevi süresince hiçbir vatandaşı ayakta dinlemediğini ve yer göstererek sorununu dinlediğini belirten Vali Ali Haydar Öner, ?Vatandaş mecbur kalmazsa devletin kapısına gelmez. Bir derdi olmazsa valinin, kaymakamın kapısını çalmaz, çekinir. Ona değer vererek sorununu dinleyip çözmeye çalışmayı kendime ödev edindim. Çalıştığım herkese de vatandaş hukukunun önemini anlattım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber