Sağlık çalışanlarından Akdağ'a mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, ?yataklı tedavi kurumlarında çalışanlardan yemek bedeli alınması uygulamasının kaldırılması? için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a mektup gönderdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, 14 Ocak 2009 tarihinde yayınlanan Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği sonrasında, hastanelerde görevli personelden yemek ücreti alınmaya başlandığı belirtildi.

Söz konusu uygulamanın, yürürlükteki mevzuata ve yargı kararlarına aykırı olduğu savunulan açıklamada, bu uygulamanın kaldırılması için Sağlık Bakanı Akdağ'a mektup gönderildiği kaydedildi.

Mektupta, hastanelerde kesintisiz yürütülen hizmetin gereği olarak, öğle yemeği veya diğer öğünlerde, hastanede görevli personelin, kurumdan ayrılmaması için hastalara çıkarılan yemekten faydalandığı belirtildi.

Hastanede görevli hekimler ve yardımcı sağlık personelinden yemek ücreti alınması uygulamasının, sağlık personeli tarafından tepki ile karşılandığı, personelin çalışma motivasyonunu olumsuz etkilediğinin kaydedildiği mektupta, söz konusu uygulamanın kaldırılmasının istendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber