Bursa'da okullarda yabancı dil taraması yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

FATİH KARAKILIÇ-Türkiye

Okullarda yabancı dil taraması yapılacak

BURSA- Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER), Bursa'da, 'Ücretsiz Dil Taraması' ile ilköğretim ve lise öğrencilerin kişisel beceri analizlerini belirleyecek. Öğrencilerin ailelerine de danışmanlık hizmetinin yanında, değişen sınav sistemleri ile ilgili de bilgilendirme toplantıları yapan TÖMER, Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça başta olmak üzere 20'ye yakın dil öğretiyor.

Uluyol'daki eğitim merkezin gerçekleştirilecek olan Ücretsiz Dil Taraması'nın ilköğretim ve lise öğrencilerini kapsadığını belirten TÖMER Bursa Şubesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut Ege Demirtaş, "Sürekli değişen sınav sistemleri sonucu bilgi karmaşası yaşayan velilere ışık tutacak olan 'Dil Taraması' akıllarda soru kalmaması için şubat ayı boyunca aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir fırsat olacak. Ayrıca seviye tespit sınavı ile önceden tahmini puanı belirleme ve buna göre çalışma takvimi oluşturma fırsatını bulup daha başarılı olmalarını sağlayabilirsiniz. İlköğretim öğrencileri için yeni bir sistem olan SBS hem öğrenciler tarafından hem de aileleri tarafından henüz yeni olması nedeniyle tam olarak ne yapılacağı bilinmeyen bir sınavdır." dedi.

25.yılını kutlayan TÖMER Bursa Şubesi'nde yakın zamanda Almanca Aile Birleşimi Sınavı'nın yapılmasına başlanacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber