Sağlık Bakanlığının Kürtçe aşı CD'si TRT 6'da yayınlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sağlık Bakanlığı, pnömokok (zatürre) aşısının ulusal aşı takvimine alınmasıyla ilgili olarak başlattığı kampanya çerçevesinde TRT-6'da (TRT-Şeş) yayınlanmak üzere Kürtçe tanıtım filmi hazırladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aşılamanın toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Orta Anadolu'nun bazı bölgelerinde, Karadeniz'in doğusundaki bazı bölgelerde aşılama oranlarının geçmiş yıllarda düşük olduğunu" söyledi.

Geçmiş yıllarda özellikle Kuzeydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı şehirlerinde ve ilçelerinde aşılama oranlarının oldukça düşük olduğunu vurgulayan Akdağ, "Yüzde 40'ların altında aşılama oranı olan yerler vardı. Bu bir felakettir. 2000'li yıllarda böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

Akdağ, 2008'de itibariyle aşılama oranlarında yüzde 96'lara ulaşıldığını belirterek, oranların en düşük olduğu yerlerde bile yüzde 90'ın üzerinde oranlar elde edildiğini bildirdi.

Kürtçe yayın yapan TRT-6'nın vatandaşa hizmetin bir vesilesi olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla biz de aşı mesajının bütün annelere ve toplumun tüm kesimlerine ulaşması açısından elimizdeki tüm kaynakları kullanıyoruz. Devletin bir televizyonu Kürtçe yayın yaparak vatandaşlarını bilgilendirme konusunda bir adım atmışsa, sağlık konusunda tabii ki buna bizim de katkı vermemiz gerekirdi. Dolayısıyla, tüm televizyonlarda yayınlanacak olan aşı ile ilgili spot filmlerin, TRT-6'da verilmesi için gerekli hazırlıkları yaptık. Filmlerin Kürtçe dublajı yapıldı. Böylece, TRT-6 da vatandaşımızı bilgilendirmiş oluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber