İzmir Belediye Başkanı Adliye'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediyesine yönelik operasyona ilişkin olarak, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün daveti üzerine ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne geldi.

Kocaoğlu, adliye binasına girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, özel yetkili Cumhuriyet Savcılığının, bilgisine başvurmak için çağrıda bulunduğunu, kendisinin de bu davete icabet ettiğini söyledi.

Kocaoğlu, ?İçeride Sayın Savcı tarafından konuyla ilgili sorulacak sorulara yanıt vereceğiz. Herhangi bir belge vesaire bir şeyle gelmedim, sözlü olarak ifade vereceğim. Eğer bizimle ilgili kayıtlarımızdan istenen bir belge de varsa bunu daha sonra vereceğiz? dedi.

Bu arada, CHP İzmir milletvekilleri Ahmet Ersin, Bülent Baratalı ile İstanbul Milletvekili Sırrı Özbek ve Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de Aziz Kocaoğlu'ndan önce adliyeye geldi.

Milletvekilleri, soruşturma kapsamında tutuklanan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in durumları hakkında bilgi almak üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler'i ziyaret etti.

OPERASYON

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ocak ayında düzenlediği operasyonda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Değirmendere Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, bazı meclis ve encümen üyeleri ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 74 kişi gözaltına alınmıştı.

?İhaleye fesat karıştırmak, imar kanuna muhalefet, rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal etmek, irtikap, devleti zarara uğratmak? iddialarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Avkıran ile Değirmendere Belde Belediye Başkanı Eren'in de yer aldığı 39'u tutuklanmıştı.

CHP'NİN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI

Öte yandan, Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin CHP'nin açıklanan belediye başkanlarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

CHP'nin İzmir ilçe belediye başkan adaylarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine Kocaoğlu, bu konuda resmi bir açıklamanın henüz yapılmadığını, kendisinin de gazeteler vasıtasıyla bilgi edindiğini söyledi.

Kocaoğlu, bu konuda ancak resmi açıklama yapıldığında değerlendirmede bulunabileceğini, ancak genel olarak partisinin ilan edeceği listeye hiçbir tepkisinin söz konusu olmayacağını ifade etti.

Aziz Kocaoğlu, daha önce aralarında sorun bulunduğu yönünde basında yorumların yer aldığı CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ın adaylığına ilişkin ısrarlı sorulara, ?Kemal Karataş'ın Konak Belediye Başkanlığı adaylığına karşı değilim? yanıtı verdi.

Kemal Karataş'ın parti il başkanı olması nedeniyle aday olamayacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Kocaoğlu, buna hukukçuların karar vereceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber