Üniversite öğrencisi kuyumcu soydu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te dün bir kuyumcudan 10 bin TL'lik soygun yapan kar maskeli 4 zanlı yakalandı. Soygunculardan Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü öğrencisi K. Ç. ?Harç borcumu yatırmak için soygun yaptım? dedi. Soygun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Gazikent Mahallesi'nde bulunan Dursunlar Kuyumculuğa dün sabah saatlerinde gelen silahlı, kar maskeli 3 soyguncu, önce silahlarını çekerek işyeri sahibi İbrahim Akgün'ü etkisiz hale getirerek el ve ayaklarını plastik kelepçe ile bağladı. Soygunculardan ikisi Akgün ile uğraşırken, üçüncüsü ise kasadaki altınları alıp cebine doldurdu. Soyguncular kapıdan çıkarken kar maskelerini çıkardı ve bu sırada yüzleri güvenlik kamerasına yansıdı. Soyguncuların ayrılması üzerine işyeri sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik kamerası görüntülerine el koyup inceledi. Kamera görüntüleri ve istihbarat bilgileri sonucu soyguncuların 4 kişi oldukları, birisinin dışarıda gözcülük yaptığı, kaçtıkları arabayı ise bir kiralama şirketinden aldıkları belirlendi.

Bu bilgiler doğrultusunda operasyonu genişleten polis, soygunu Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki K. Ç. İle lunapark işçileri S. C. Y., kardeşi B. A. Y. ve G. Ç.'nin gerçekleştiğini belirleyerek, zanlıları gözaltına alındı.

Zanlılardan üniversite öğrencisi K. Ç.'nin, ?Üniversite harç paramı ödemek ve diğer ihtiyaçlarımı karşılamak için böyle bir girişimde bulundum ve soygun yaptım" dediği öğrenildi.

10 BİN TL'LİK ALTIN ALDILAR

Kuyumcu İbrahim Akgün, ?İki kişi içeriye girdiler, kar maskelilerdi. Bunlar benim başıma silahı dayadılar, beni yere yatırdılar. Ana kasayı açmamı söylediler. ?Ana kasanın anahtarı ortağımda' dedim. Beni yere yatırdılar, biri benimle uğraşırken diğerleri arka kasaya geçti, arka kasada üst çekmecede ne varsa, ufak tefek ziynetleri, eşyayı biraz para falan vardı onları aldı. Kendimi kurtardım ama kaçmışlardı. Yaklaşık 10 bin TL'lik altınımı götürmüşler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber