Liselere Giriş Sınavı başvuruları internetten yapılacak

Haber Giriş : 09 Aralık 2004 01:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir milyona yakın ilköğretim son sınıf öğrencisin girmesi beklenen Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) başvurular ve tercihler bu yıl ilk kez internetten yapılacak.

Başvuruların 4 Ocak ile 11 Şubat 2005 tarihleri arasında yapılması planlanırken, tercihler de ÖSS'deki gibi sınav sonucu açıklandıktan sonra internette gerçekleştirilecek. Bu sene ilk kez yabancı dil ağırlıklı liselere (süper liselere) de LGS sonucuna göre öğrenci alınacak. Süper liselere yerleştirme merkezî olarak yapılacağından LGS'ye girmeyen öğrenciler açıkta kalacak. Öğrencileri bu yıl Liselere Giriş Sınavı'nda önemli değişiklikler bekliyor. Resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu öğretmen liseleri ve polis koleji gibi yerlere girmek için yapılan LGS için öğrencilere bu yıl kılavuz gönderilmeyecek. Kılavuz, sadece http://sinavlar.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak. Okullar bu siteden kılavuzu indirerek çıktılarını okul panolarına asacak. Uygulama ile yaklaşık 2,5 trilyon, tasarruf sağlanacak. Sınav için başvurular okul müdürlüklerince internet ortamında gerçekleştirilecek.

Başvuru işlemlerinde bilgilerin doğruluğundan bilgileri giren okul müdürlüğü ile veli sorumlu olacak. İnternet bağlantısı olmayan veya başvuru süresince teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın internet bağlantısı olan bir başka okuldan veri giriş işlemlerini gerçekleştirecek. Sınav giriş belgeleri mayıs ayının üçüncü haftasından itibaren internetten yayımlanacak. Okul müdürlükleri sınava giriş belgelerini internetten alarak adaylara verecek. Sınav sonuçları da http://sinavlar.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Tercihler de yine okul müdürlüklerince doldurulacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber