Vali sigara paketi topladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA Valisi Celalettin Güvenç, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle kent merkezinde dolaşıp, içenlerin sigaralarını söndürttü, paketlerini alıp, karşılığında gül verdi.

Güvenç, ?Dumansız hava sahalarının genişletilmesi gelecek neslin sağlıklı yetişmesi için şart? dedi.

Manisa'da İl Tütün Kontrol Kurulu'ndan Sorumlu Vali Yardımcısı Salih Gürhan, komisyon üyeleri ve bir grup öğrenciyle birlikte Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti. Kurulun çalışmaları hakkında Vali Güvenç'e bilgi veren Gürhan, Manisa'da son bir yılda birçok alanda sigara içilmesinin yasaklandığını hatırlattı.

Vali Celalettin Güvenç ziyaretin ardından beraberindekilerle kent merkezinde dolaşmaya çıktı. Yolda rastladıklarına sigara içip içmediklerini soran Vali Güvenç, içenlerin de sigaralarını söndürttü. Daha sonra onların sigara paketlerini alan Vali Güvenç, karşılığında gül verdi.

Manolya Meydanı'ndaki sigarayı bırakma standını da ziyaret eden Vali Güvenç, dumansız hava sahası uygulamasının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Güvenç, ?Dumansız hava sahalarının genişletilmesi gelecek neslin sağlıklı yetişmesi için şart? dedi.

İl Tütün Kurulu Başkanı Tuncay Özer de kurulun çalışmalarını, parasız olarak dağıttıkları ?Manisa'nın havası dumansız hava sahası' isimli kitapçıkta topladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber