Balıkesir Üniversitesi'nden Galileo sertifikası

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından her yıl düzenlenen, "Galileo" (Bilet Satış Kursu) programını başarı ile tamamlayan 45 öğrenciye, sertifikaları törenle verildi.

BAÜ rektörlüğünden yapılan açıklamada, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ile THY Galileo Türkiye Temsilciliği arasında yapılan protokol gereği, Galileo programının 2002 yılından beri ders olarak müfredata konulduğu bildirildi. Derste başarılı olan öğrencilerin ise İstanbul'da THY'de sertifika sınavına götürüldüğü, burada da başarılı olan öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan sertifika almaya hak kazandıkları belirtildi.

Öğrencilere sertifikaları Prof.Dr. Necdet Hacıoğlu, Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Cevdet Avcıkurt ve öğretim görevlileri tarafından verildi.

GALİLEO NEDİR?

Galileo, 70 ülkede 2 bin 800 personel ile yıllık yaklaşık 70 milyar işlem gerçekleştiriyor. 530'dan fazla havayolu, 41 bin otel, 41 rent a car firması ve 350 tur ve gemi operatörünün hizmet verdiği bu sistem, yaklaşık 40 bin acenta ve 163 bin terminal ile 6 kıtada 106 ülkeye ulaşıyor. 1996 yılında Türkiye pazarına giren Galileo, özellikle Amerika'ya çalışan seyahat acentaları için her türlü detaylı bilgiyi sunabiliyor. Galileo'nun otel rezervasyonu programında bin 400 büyük şehrin ayrıntılı harita ve krokilerine "zoom" yapabilmek ve bu sayede şehirler, sokaklar, otellerin yerleri ve uzaklıkları ile ilgili detaylı bilgi edinmek mümkün. Galileo programını kullanan seyahat acentasının web sayfası üzerinden anlaşmalı olduğu, otellere, havayolu işletmelerine, rent a car firmalarına ve tur, gemi operatörlerine 24 saat rezervasyon yapılabilme imkanının da bulunduğu bildirildi. Bu programı kullanabilen seyahat işletmeciliği bölümü öğrencileri seyahat acentalarında iş bulma konusunda büyük bir avantaj kazanıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber