DSP lideri neden farklı bir aday çıkardıklarını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2009 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'ye bu yerel seçimlerle ilgili olarak bir işbirliği önerisinde bulunduklarını, ancak CHP'nin bunu reddettiğini belirterek, "İstanbul'da önde gösterilen iki aday var. Ama ikisi de başka şeyler konuşuyorlar. Projeleri olan tek aday da DSP'nin adayı Ahmet Vefik Alp" dedi.

Saadettin Tantan'ın genel başkanı olduğu Yurt Partisi'nin yeni genel merkezinin açılış törenine katılan Sezer, burada soruları yanıtladı. DSP'nin bazı vekillerin itirazına rağmen İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkardığının hatırlatılması ve Ahmet Vefik Alp'ın İstanbul'a, DSP'ye katkı sağlayıp sağlamayacağının sorulması üzerine Sezer, "Türkiye ve yerel yönetimlerin AK Parti'den kurtarılması gerekir" yanıtını verdi. Güçlü yapıları ortaya koyabilmek gerektiğini ve bunun için yoğun çaba içinde

olduklarını ifade eden Sezer, "Bilindiği gibi biz CHP'ye bu yerel seçimlerle ilgili olarak bir işbirliği önerisinde bulunmuştuk. Bizim belediye başkan adaylarımızın olduğu illerde CHP, CHP'nin belediye başkanı adaylarının olduğu illerde de biz aday çıkartmayalım diye. CHP bunu reddetmişti. Oysa AK Parti'nin bugün Türkiye'ye dayattığı tahribata karşı güç birliğine ihtiyaç var. İşte bu güç birliğini biz DSP'de sağlı sollu bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sağda veya solda politika yapmış ya da hiç politika yapmamış gençler, akademisyenler ve kadınların güçlerini DSP'de birleştirdiklerini savunan Sezer, şunları kaydetti:

"İstanbul'da önde gösterilen iki aday var. Ama ikisi de başka şeyler konuşuyorlar. Oysa İstanbul dünyanın gözde kenti. Yatırıma, o çirkinliklerden kurtarılıp, hak ettiği noktaya taşınmaya ihtiyacı olan bir kent. İşte projeleri olan tek aday da DSP'nin adayı Ahmet Vefik Alp. İstanbul'un ulaşımından, beton kirliğine kadar, alt yapısından estetik ve sanatsal değerlerine kadar hak ettiği yere gelmesini sağlayacak projeleri olan tek adayla DSP yola çıkıyor. DSP'ye ne kadar katkısı olur onu bilmem. Onu zaman

gösterir. Ama inanıyorum ki, projesi olan insanlar seçildikleri kentlere, o arada Ahmet Vefik Alp de İstanbul'a büyük katkı verecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber