6 olan havaambulans sayısı 15'e çıkacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığı'nın envanterine havaambulans olarak girmek için gelen helikopterin düşmesinin projede her hangi bir aksamaya sebep olmadığını aksiden filonun daha da genişletileceği müjdesini verdi.

6'dan 15'e çıkacak

Akdağ, "Sayısı 100'lere ulaşan vatandaşımızı bu havaambulanslarla hastanelere ulaştırdık, hayatları kurtuldu. Şu anda 6 helikoptere ulaştık yıl sonuna kadar bu rakam 15'e ulaşmış olacak" dedi.

Organ nakli ve şehirler arasında hızlı hasta nakli için yeni bir proje geliştirdiklerini belirten Akdağ, "Şimdi 2 adet jet motorlu uçak ambulansı ihalesine hazırlanıyoruz. Bunlarla organ nakli yapılacak ve şehirler arası hızlı hasta nakli artık mümkün olabilecek" dedi.

Zature aşısının Türkiye'de satış fiyatının daha önce 120 TL olduğunu ve bunu herkesin yaptıramadığını ifade eden Akdağ, bu yıl aşıya bütçeden 300 milyon ayırdıklarını kaydetti. Akdağ, "Dünyada çocuklarına bu aşıyı yapan ülke sayısı parmakla sayılacak kadar az. Dünyada bu aşıyı üreten tek bir firma var. Bu firma ile uzunca bir süre pazarlık süreci yaşadık. Ve sonunda bir dozunu 16 dolara anlaştık. 2008'in son baharından beri bu uygulama devam ediyor" diye konuştu.

Kuş gribi vakası yok

Geçen hafta İzmit'te bir vatandaşta kuş gribi olduğu iddiasıyla kontrol altına almıştı. Bakan Akdağ, Türkiye'yi rahatlatacak açıklamayı yaptı, "Hem Refik Saydam ve hem de ikinci referans laboratuarımız olan Çapa'da tetkik yapıldı. Her iki laboratuardan gelen test sonuçlarına göre vatandaşta kuş gribine bulgusuna rastlanmadı" dedi.

Osman ASİLTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber