Okulun istinat duvarı gece yarısı yıkıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 15:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Beylikdüzü'nde bir ilköğretim okulunun istinat duvarı yıkıldı. 6 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki duvarın altında kalan bir otomobil kullanılmaz hale geldi. Duvarın gece saatlerinde yıkılması olası bir faciayı önledi. Çevre sakinleri ve öğrenci velileri hergün yüzlerce öğrencinin yıkılan duvarın önünde servise bindiğini belirterek, "Duvar gündüz yıkılsaydı facia kaçınılmaz olurdu." dedi.

Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'da bulunan Azime Yılmaz İlköğretim Okulu'nun istinat duvarı cumartesi gecesi büyük bir görültü ile yıkıldı. 6 metre yüksekliğindeki duvarın gece, yolda kimsenin olmadığı bir saatte yıkılması olası bir faciayı önledi. Yıkılan duvarın altında kalan 16 AC 629 plakalı otomobil kullanılamaz hale geldi. Araç sahibi Adnan Yıldırır, "Buradaki bir yakınımıza misafirliğe geldik. Duvarın altı yol kenarı olduğu için aracı buraya park ettik. Sabah baktığımızda otomobilin duvar altında kaldığını gördük. Bu duvarda daha önceden kayma varmış. Ancak yolda hiçbir işaret yoktu. Adeta tuzak kurulmuş. Bu duvarın altında insan da kalmış olabilirdi." dedi.

Yaklaşık 6 ay önce kayma olduğu tespit edilen duvar ile ilgili çevre sakinleri önlem alınması için okul yönetcileri ve Gürpınar Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Okul yönetimi okulun içinden duvar kenarına şerit çekerek öğrencilerin göçme tehlikesi bulunan alana yaklaşmaması için önlem aldı. Okul yönetimi durumu dilekçe ile yine Gürpınar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Ancak çevre sakinlerinden Nuran Elmacı'nın iddiasına göre belediye bir önlem almadı. Elmacı, "Duvarın yıkılacağı belli idi. Bizde bir facianın yaşanmaması için yetkilileri uyardık. Bu duvarın önünde öğrenciler servise biniyordu. Duvar gündüz yıkılsaydı onlarca öğrenci göçük altında kalabilirdi. Belediye uyarılarımıza rağmen önlem almadı. Duvar yıkımadan iki sat önce de burada asker eğlencesi vardı." diye konuştu.

Azime Yılmaz İlköğretim Okulu'nun yanındaki inşaatta çalışan inşaat ustası da yapılan duvarla faciaya davetiye çıkarıldığını söyledi. 6 metrelik duvarın toprak zemin üzerine, temelsiz şekilde yapıldığını iddia eden inşaat ustası bu davarın yıkılması kaçınılmazdı. Bu davara ruhsat verilmesi, okulun çevresinde bu duvarın bu şekilde yapılması çok sakıncalı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber