Dalan'ın burs kriterleri

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ETÖ firarisi Dalan'ın, İstek Vakfı üzerinden burs verirken öğrencilerin başarı durumlarını değil, aile bireyleri ile bağlı oldukları kurum ve kuruluşları dikkate aldığı ortaya çıktı.

ERGENEKON terör örgütü (ETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınma kararı çıkan ancak yurtdışında olduğu için firari duruma düşen Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın, burs listesi Terörle Mücadele polisi tarafından incelemeye alındı. 44 gündür firarda olan Dalan'ın burs verirken kişilerin başarı durumu ya da ailesinin maddi imkansızlıklarını değil, ailesinin konumu ya da görev yaptığı kurumları dikkate aldığı belirlendi. Dalan'ın Yeditepe Üniversitesi'ndeki ofisinde yapılan aramalarda silahlar ve binlerce mermi ile birlikte bir burs listesi bulunmuştu. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan incelemede burs listesinde 2 bin kişinin yer aldığı belirlendi. Yapılan ilk incelemede, burs alanlar arasında istihbaratçı, askeri kesim ve emniyet teşkilatında görevli birçok müdür ve yetkili personelin çocukları ya da yakınları bulunduğu ortaya çıktı.

AİLELER HEP ÜST KADEMEDEN

İDDİALARA göre Dalan'ın kasasından çıkan burs listesinde 2002 -2006 eğitim dönemleri arasında burs verilen öğrencilerin yakınları ise oldukça şaşırtıcı. Listede yer alan burslu öğrenciler arasında 6 emekli emniyet müdürü, 7 müfettiş emniyet müdürü, 4 emniyet müdür yardımcısı, 3 il emniyet müdürü, 4 üst düzey askeri personel yakını ve 3 merkez valisi bulunduğu belirlendi. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve halen tutuklu bulunan Organize Suçlar Şubesi eski müdürü Adil Serdar Saçan'ın yakınlarının olduğu da öne sürüldü.

Burs listesinde önemli sayıda ismin askeri kesim içinde yer aldığı birçok rütbeli subay ve yakınının üniversitede burslu okutulduğu da iddialar arasında. Dalan'ın öğrencilere başarı veya maddi durumuna göre burs vermediği, burs verilen öğrencinin ailesinin bir makam sahibi olmasının yeterli olduğu öğrenildi. Dalan'ın burs listesinin ETÖ'nün ilişkiler ağını deşifre edeceği iddia ediliyor. HABER MERKEZİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber