20 Şubat 2009'un Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya'ya gidiyor.

- Gül, Kenya'nın başkenti Nairobi'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül ve Kenya Devlet Başkanı Mwai Kibaki'nin, Nairobi'de baş başa görüşmelerinin ardından heyetlerarası görüşmeler yapılacak.

- Kibaki, Cumhurbaşkanı Gül onuruna akşam yemeği verecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak'ta temel atma töreni, açılış, ziyaret ve toplantıya katılacak.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya'da düzenlenen mitingde konuşacak.

- Erdoğan, miting öncesinde Hendek Belediyesinin açılışlarına katılacak, Sakarya Valiliğinin yeni hizmet binasının açılışını yapacak ve Valiliği ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonunun "17. Dünya İşitme Engelliler Kongresi"nin İstanbul'da yapılması için düzenlenen adaylık tanıtım kokteyline katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Sarıyer'de AK Parti ilçe teşkilatıyla birlikte esnafa ziyaretlerde bulunacak, halkla sohbet edecek.

- Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu, Devlet Bakanı Bağış'a Swissotel'de plaket sunacak.

6- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Turgay Çetinkaya ile yönetim kurulu üyelerini makamında ayrı ayrı kabul edecek.

7- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Litvanya'da temaslarda bulunacak.

- Bakan Babacan, Vilnius'ta Başbakan İvar Godmani, Dışişleri Bakanı Vigaudas Uşatskas ve Meclis Başkanı Arunas Valinskad ile görüşecek.

- Babacan, temaslarının ardından yurda dönmek üzere Vilnius'tan ayrılacak.

8- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde partisinin seçim çalışmalarına katılacak, Alanya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katıldığı NATO Savunma Bakanları toplantısı, Polonya'nın Krakov kentinde sona eriyor.

10- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şanlıurfa'da Karaköprü beldesini ziyaret edecek, kent merkezi ve bazı ilçelerde okul açılışlarına katılacak, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Dünya Sağlık Örgütünün Tütünle Mücadele Birimi 2. Başkanı Armando Peruga, Türkiye'de tütünle mücadele gelinen aşamayı, Ankara'da basın mensuplarıyla paylaşacak.

12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kırgızistan temasları çerçevesinde Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev ve Başbakan İgor Çudinov tarafından kabul edilecek.

13- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

14- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmaları kapsamında, Erzincan'ın Tercan ilçesi ile Mutu, Yoğurtlu, Ulalar ve Çağlayan beldelerinde halkla sohbet toplantıları yapacak.

-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ta basın mensuplarıyla bir araya geldikten sonra İstanbul'a geçerek partisinin Ataşehir İlçe Teşkilatının açılışı ve belediye başkan adayının açıklanması ile ilgili programa katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sakarya'da partisinin aday tanıtım toplantısına katılacak.

15- RTÜK Başkanı Zahid Akman, "Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması"nın sonuçlarını Ankara'da açıklayacak.

16- Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar:

-"(Ziraat için) özelleştirmeyi konuşmamak lazım çünkü, 5 sene kamu bankacılığı in olacak, öyle gözüküyor."

-"Zaten satmaya kalksanız, kime satacaksınız?"

-"Kar dağıtımı Hazinenin, Genel Kurulumuzun kararı doğrultusunda olacak, ama ben Hazine Müsteşarı ile bunun pazarlığını yaptım. Karın yarısını vereceğiz gibi gözüküyor, ama son söz onların."

-"Şu anda dolarda bir süre daha 1,50-1,70 bandında gideriz gibi gözüküyor."

17- Sempozyum...Toplantı...

- TMMOB Maden Mühendisleri Odasının düzenlediği Altın Politikaları Sempozyumu, Ankara'da yapılacak.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK, AB finansal desteğiyle yürüttüğü "Kadın Girişimciliğini Destekleme Eğitimi"ne katılan girişimci adaylarına sertifikaları Ankara'da törenle verilecek.

- Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının işbirliğiyle başlatılacak "Enver Perakende Sektöründe" kampanyasının tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılacak.

- Ata yatırım, "2009 Yılı Yatırım Stratejileri Raporu"nu İstanbul'da açıklayacak.

- Mol mağazası yetkilileri, yeni açılacak mağazalar ve hedeflerini anlatmak üzere İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

18- Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat:

- "Türkiye gibi turizm ülkesinde bu kadar pahalı havalimanları olması çok yanlış. Gidin Bodrum'a, Dalaman'a uçak inmiyor. Antalya'da yüzde 30-40 düşüş var."

- "Yap-işlet-devret modeli yeniden gözden geçirilmeli."

- "Atatürk Havalimanı terminal binasını büyütme çabası var, ama pisti yok. Sabiha Gökçen, Atatürk'e ciddi bir rakip olacak."

19- Turkcell Süper Lig'de 21. haftanın ilk maçında Gaziantep'te Gaziantepspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

20- Basketbolda 24. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası 8'li final mücadelesi İzmir'de başlıyor.

- Halkapınar Spor Salonu'nda 3 gün sürecek mücadelenin ilk gününde Erdemir-Aliağa Petkim, Galatasaray Cafe Crown-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker-Türk Telekomspor maçları oynanacak.

21- Fenerbahçe ile Rusya'nın UMMC Ekaterinburg bayan basketbol takımları, FIBA Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisindeki 2. maçta Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda karşılaşacak.

22- Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda çeyrek final maçları oynanacak.

- Türkiye, Polonya ile yarı final için mücadele edecek.

23- Fenerbahçe Kulübü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenleyeceği törenle futbol takımının ana sponsoru Avea ile olan sözleşmesini 2013'e dek uzatacak, Türk Telekom ile de yeni sponsorluk anlaşması imzalayacak.

24- Fenerbahçe ile Gençlerbirliği ligde yarın 72. randevuda.

- Sarı-lacivertliler, başkent ekibiyle bugüne dek yaptıkları maçlardan 32'sini kazanırken, Gençlerbirliği 12 kez galip geldi, 27 maç da berabere sonuçlandı.

- Ankara'da yapılan maçlarda Fenerbahçe 10, ev sahibi Gençlerbirliği 9 galibiyet aldı, 16 maç da berabere bitti.

- Fenerbahçe, son yenilgisini 2000 yılında aldığı Gençlerbirliğine, ligdeki son 16 maçında kaybetmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber